galerie foto: sibiul a bătut dramatic clujul cu 73-70Sibiul și Mobitelco au jucat mai slab în prima jumătate a partidei, dar ultimele două sferturi au arătat de ce întâlnirea dintre cele două echipe este un adevărat derby al campionatului.

Cu orgoliul rănit după înfrângerile din play-off-ul ediției trecute de campionat, dar și după ce au pierdut în tur chiar în propriul fief în fața Sibiului, Mobitelco a venit în Sala Transilvania să își ia revanșa în fața universitarilor, dar să își apere și statutul de lideră a campionatului.

Sibiul a fost la timonă din primul minut, Johnson înscriind primul coș al partidei. Clujul a ținut aproape până în minutul 3, la scorul de 7-7, iar de aici jucătorii celor două grupări s-au întrecut practic în greșeli personale și copilărești, sau chiar în cine ratează din poziție mai favorabilă. Sibiul s-a desprins la 18-7, în minutul 7 și a încheiat primul sfert în avantaj, 23-11. Sfertul secund a fost unul clar dominat de universitari. Miskovic, Smith și Harndon au fost inspirați la finalizare, iar Brown a marcat de 3 puncte exact când trebuia. Clujul a fost la pământ, Silvălșan și Cuic fiind mâini moarte în sfertul secund, la pauza mare CSU intrând la vestiar cu un avantaj de 15 puncte pe tabelă, după ce a condus și cu 21 de puncte avans.

Revenirea Clujului

Ceea ce s-a întâmplat în sfertul trei ar trebui să îi dea mult de gândit lui Clavon. Clujul a revenit cu o altă față de la vestiare și a renăscut practic prin Chetreanu și mai ales Cuic. Oaspeții au recuperat bine mingile bâlbâite de Smith sau Calotă și au reușit să egaleze pe tabelă cu 30 de secunde înainte de finele sfertului trei. Mai mult clujenii au terminat penultimul sfert în avantaj, scor 54-56, iar ultimele 10 minute s-au anunțat a fi unele de foc.

[nggallery id=530]

Sfertul sferturilor

Ultimul sfert a fost de infarct, iar spectacolul a reînviat ca în meciurile tradiționale și cunoscute de fanii celor două combatante. Sibiul a revenit în avantaj grație lui Smith și Brown, dar Clujul s-a zbătut mult prin Chetreanu și Cuic, iar avantajul s-a succedat de câteva ori în favoarea ambelor echipe. Brown a readus Sibiul în avantaj cu 3 minute înainte de final cu un coș de 3 puncte și CSU conducea cu 67-65, dar Clujul a egalat din nou. Sala a trăit finalul în picioare. Brown nu a mai nimerit inelul de la 3 puncte, și cu 120 de secunde înainte ca sirena să sune finalul partidei, Silvășan a scos un fault și a marcat o aruncare, după care tot Clujul a recuperat. Johnson a furat o minge la Chetreanu și Brown a înscris din nou 3 puncte. Ultimul minut a fost pe contre. Cuic a înscris 2 puncte și a egalat, 70-70 și Sibiul a avut atacul. Un clujean a resetat atacul sibienilor, după ce a lovit balonul cu piciorul, iar antrenorii au chemat echipele la indicații pe margine. Smith a ratat de 3 puncte, dar Johnson s-a luptat ca un leu sub panou și a scos incredibil o minge la Brown, care a marcat 3 puncte și a făcut ca sala să vibreze datorită bucuriei suporterilor. Clujul a cerut un ultim time-out cu 13 secunde înainte de final. Clujenii pierd mingea și se creează un meleu, iar tabela mai arata 5 secunde, moment în care Clavon a cerut și el un ultim time-out. Sibiul s-a apărat bine și a câștigat meritat partida, baschetbaliștii lui Clavon mai spălând astfel din supărarea fanilor pentru înfrângerile anterioare și în special cea cu Gaz Metan.

STIRI DE MECI

Probleme cu panoul

Meciul a început cu o întârziere de câteva minute din cauză că un panou din sală a avut nevoie de reglaje. Brown a primit la început de meci un tort cu ocazia zilei sale de naștere, avenimentul fiind aplaudat la scenă deschisă de spectatori.

Sală arhiplină

Sala Transilvania s-a dovedit neîncăpătoare pentru derbiul Ardealului. Clujenii au venit la Sibiu cu o galerie de 100 de fani, care și-au încurajat cât au putut echipa favorită. Vulcanul suporterilor sibieni i-a acoperit însă mai tot meciul pe spectatorii de la Cluj, grație și unei instalații de sunet adusă special la sală pentru această partidă.

CSU Sibiu:

Smith 18, Johnson 11, Brown 20, Herndon 12, Miskovic 8, Haiduc 4.

U Cluj:

Medvedj 23, Cuic 12, Chetreanu 18, Krstanovic 2, Silvășan 14, Dikes 1.

VEZI AICI CE A DECLARAT CLAVON LA FINELE PARTIDEI!

Ultima oră

Participă la discuție

7 Commentarii

  1. Atmosfera frumoasa.
    Parerea mea este ca puteam sa-i batem mai tare pe cei de la U.
    Dar, nu-i nimic ca si asa o sa ne intinnim cu ei in playoff( locurile 1-4)…Atunci o sa ne luam revansa cu
    vurf sindesat.

  2. mai radone tu esti’un mare specialist’!Ai intrat pe toate saiturile,ti-ai dat cu parerea(prost ca de obicei!)desi spui ca n-ai fost la meci! Cine te crezi tu sa-l indemni pe Dee sa se lase de antrenorat,asa cum ceva mai demult il’sfatuiai’ si pe Vulc?Nu esti decat un ratat care se crede atotstiutor dar care nu stie nimic.O sa le propun celor de la CSU sa nu te mai primeasca pe langa echipa decat atunci cand vei avea carnet de antrenor sau de agent de jucatori(hahahahaha).Esti un NIMENI care daca nu s-ar ‘insinua’pe langa echipa de basche n-ar sti nimeni de el.Drept e ca nici asa nu stiu prea multi!P E N I B I L U L E!!!

  3. Popescule, lasa-ne cu comentariile astea. Ca aberezi rau. Azi chiar m-am uitat bine la tine…tu esti cu ochii mai mult in laptop decat la meci…

  4. smith ai fost super.brown ai fost super la multi ani.si tu jonson,haiduc,miskovic si boomer ati fost super.

  5. iar meci de infarct ca asa ne-am obisnuit sa traim meciurile cu emotii.clavon mai bine sa se lase de antrenorat.nu e posibil sa ai 20 de puncte si sa fii condus in sfertul 3.noroc cu brown care si-a facut cadou special de ziua lui aceasta victorie.daca nu era el nu castigam.pacat de accidentarea lui boomer.sper sa nu fie grava

  6. ” înainte ca sirena să fluiere finalul partidei,” …sirena suna, nu fluiera ca n-are fluierice =))

  7. „Sibiul și Mobitelco au jucat mai slab în prima jumătate a partidei, „…daca prima jumatate a jucat sibiul slab inseamna ca ori am vazut eu alt meci ori ati vazut dumneavoastra alt meci…cum sa joace sibiul slab in prima jumatate, de aia am avut si 21 de puncte avantaj?