galerie foto: inferno românia 2010, un succes total la bâlea lac
Foto: Sebastian Marcovici

Exact 60 de tineri schiori și snowboarderi au participat astăzi la cel mai spectaculos concurs de freeride, Inferno România.

Cum era de așteptat, bărbații au fost mult mai numeroși, dar nici femeile nu s-au lăsat mai prejos. Cei mai mulți bărbați s-au înscris la clasa snowboard, 38, însoțiți de 3 fete iar la clasa schi s-au înscris 15 tineri și 4 domnișoare. Concurenții au avut de coborât mai bine de patru kilometri. Startul a fost dat din apropierea telecabinei de la Bâlea Lac. Concurenții au pornit în același timp însă după primele minute grupurile s-au rarefiat. Aproape de finish-ul intermediar, concurenții s-au trezit acoperiți de ceață. Au așteptat circa 15 minute pe creasta dinaintea ultimei coborâri înainte să își ia avânt pentru ultima porțiune înainte de finish. Concurenții au fost punctați atât la punctul intermediar cât și la finish. Toți concurenții au fost însoțiți permanent de membrii ai clubului Xventure Offroad România și de reprezentanți ai Salvamontului. Au coborât pe pante line dar și pe jgheaburi și cărări necălcate de om. Au căzut, s-au ridicat și au pornit mai departe. Unii cu gândul doar la concurs, alții pentru adrenalina pârtiilor naturale de la Bâlea Lac. Dar, la final, cu toții fericiți pentru că au luat parte la un eveniment cu totul și cu totul inedit. Pe ultima sută de metri, concurenții au forțat pe cât de mult au putut. Imediat după finish, fiecare concurent trebuia să introducă într-un tub de plastic mingea de ping-pong cu numărul său de concurs.

[nggallery id=527]

Chef după concurs

Concursul s-a încheiat fără niciun incident, fără nicio accidentare, în condiții de siguranță, dar cu un binemeritat barbecue stropit cu bere și Redbull. Marele premiu pentru ocupanții locului I la fiecare clasă a fost o invitație la ediția aniversară de 10 ani a concursului Inferno Austria, care are loc în fiecare an în munții Tirolului, în stațiunea Ischgl. Astfel, cei patru câștigători vor avea ocazia să se întreacă cu cei mai buni schiori din lume în data de 27 martie pe pârtiile din Austria.

Câștigători:

Clasa snowboard bărbați:

Locul I – Cătălin Rotariu – Cluj Napoca

Locul II – Răzvan Dumitrache

Locul III – Andy Fazekas

Clasa schi bărbați:

Locul I – Lorent Gyorgy – Miercurea Ciuc

Locul II – Nyegre Ferenc

Locul III – Istvan Bojthe

Clasa snowboard femei:

Locul I – Diana Voinescu – Sibiu

Locul II – Andreea Bot

Locul III – Mihaela Zegrean

Clasa schi femei:

Locul I – Leni Binder – Sibiu

Locul II – Iulia Cioica

Locul III – Tara Freinademetz

Ultima oră

Comentariul meu