Vineri noaptea poliţiştii sibieni au prins un italian căutat de anul trecut la el în țară pentru șantaj. Stefanno I. a șantajat un preot catolic după ce l-a filmat când făcea sex cu el.

Italian arestat la Sibiu pentru șantajarea unui preot homosexualPe numele lui Steafanno I. autorităţile judiciare italiene au emis, în cursul anului 2009 un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunii de şantaj. fiind în posesia unor informații că urmăritul și-ar face veacul prin Sibiu, polițiștii de la investigașii criminale l-au săltat pe italianul de 30 de ani, domiciliat în Sarsa,  Italia și cu reședință în România.

Stefanno este acuzat că în perioada 01 ianuarie 2008 – 30 noiembrie 2009, a constrâns un preot italian, prin ameninţare, să-i dea în total 200.000 euro, ca să nu publice pe internet o filmare în care acesta acesta făcea sex cu el.

Sumele de bani obţinute astfel de la preot au fost transferate într-un cont curent, la o bancă din Romania, pe numele soţiei italianului. Învinuitul  Stefanno I. a fost prezentat Curţii de Apel Alba Iulia care a emis pe numele acestuia madat de arestare preventivă pentru o perioadă de 5 zile urmând a se efectua demersurile necesare în vederea extrădarii către autorităţile judiciare italiene.

Potrivit codului penal italian, pentru infracţiunea comisă, acesta riscă o pedeapsă privativă de libertate între 5 şi 10 ani.

Ultima oră

Comentariul meu