salon postoperator de 20.000 de lei la spitalul judeţean. banii provin din donaţiiConducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a inaugurat astăzi noul salon postoperator din cadrul Secţiei Clinice Ortopedie-Traumatologie.

La eveniment au participat managerul spitalului, Gabriel Budescu, directorul medical, Adrian Şanta, şeful secţiei, Ioan Baier, precum şi directorul Direcţiei de sănătate Publica, Ioan Maniţiu. Salonul reprezintă un spaţiu tampon între blocul operator şi secţie, are o capacitate de patru paturi si este dotat cu toată apartura necesară monitorizării funcţiilor vitale, precum şi cu  sistem de oxigen şi aspiraţie. Amenajarea spaţiului a presupus lucrări de igienizare, montarea linoleumului  antibacterian, a suporturilor necesare pentru afecţiunile ortopedice la fiecare pat, precum şi a perdelelor pentru păstrarea intimitaţii pacientului.  Lucrările s-au realizat în regie proprie, aparatura provine dintr-o donaţie primită în cursul anului trecut de la o firmă cu profil medical, iar valoarea întregii investiţii  se ridică la suma de 20.000 lei. “Legislaţia prevede ca fiecare secţie chirurgicală să aibă un salon postoperator, astfel că amenajarea acestui spaţiu în Secţia Clinică Ortopedie-Traumatologie reprezenta o necesitate, care s-a realizat cu mult efort, pe care sperăm să-l continuam şi  pe viitor pentru celelalte secţii, în funcţie de resursele financiare de care vom dispune “, a declarat managerul spitalului, Gabriel Budescu.

Mii de pacienţi

Secţia Clinică Ortopedie-Traumatologie este una dintre cele mai solicitate secţii ale spitalului, 80% dintre pacienţii trataţi aici fiind persoane în vârstă, care prezintă o patologie asociată. Numai în cursul anului  trecut medicii ortopezi au efectuat peste 1400 de intervenţii chirurgicale, dintre care peste 230 de implanturi de proteze de femur si  genunchi prin Programul Naţional de Endoprotezare.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu