Mediașul a bătut Sibiul cu 72-70, iar gruparea oaspete a arătat că este în acest an o candidată certă pentru un loc în finala campionatului.

Mediașul și-a respectat blazonul și a venit la Sibiu ca o echipă mare și cu pretenți în acest sezon. Gaziștii au început în forță partida din fața ”vulcanului” din Sala Transilvania și a pus mari probleme universitarilor. Primul sfert a fost mai degrabă unul al ”cocoșilor”, Howell și Johnson fiind la un pas de a transforma meciul de baschet într-unul de box, cei doi fiind opriți de la încăierare de către coechipieri și arbitrii. Cearta dintre jucători s-a lăsat cu eliminarea definitivă din joc a lui Jucan. Gaz Metan a terminat în avantaj primul sfert, 22-23, dar meciul era departe de a fi jucat.

Revenirea din sfertul doi

Mediașul s-a desprins în debutul sfertului secund la 10 puncte diferență, scor 23-33, iar Sibiul a reușit apoi probabil cele mai bune 5 minute din acest retur de campionat, în fața propriilor fani. Haiduc, Smith și Miskovic au făcut un presing ucigător și au recuperat șase mingi consecutive, iar CSU a reușit să revină pe tabelă, trecând în avantaj cu un minut și jumătate înainte de intrarea la vestiare, scor 34-33. Brown a închis tabela în sfertul doi, la scorul de 42-37 pentru Sibiu.

Sfert de tatonare

Sfertul trei a fost unul mai puțin spectaculos pentru fanii din sala Transilvania. Sibiul a jucat bine sub panou grație lui Herndon și Haiduc, iar Mediașul a găsit în Nicoară soluția perfectă gaziștii micșorând diferența pe tabelă la numai 4 puncte la finele sfertului trei, scor 56-52.[nggallery id=523]

Final de infarct

Gazul a început mai bine ultimele 10 minute ale partidei și în minutul 31 tabela a arătat din nou egalitate, scor 56-56. Mai mult medieșenii au condus apoi cu 58-56, prin reușita de două puncte a lui Pavlovic, după ce în prealabil Johnson a ratat copilărește de sub panou. Herndon a scăpat apoi un balon în afara terenului, iar Clavon a cerut time-out pentru a reface moralul echipei sale. Brown și-a readus echipa în avantaj cu un coș superb de 3 puncte, iar CSU și-a intrat din nou în mână. Atunci când Brown a ratat, la intercepție a fost coechipierul Smith, americanii ținând practic Sibiul în avantaj pe tabelă. Meciul a dat impresia că „s-a rupt” după ce Howell a făcut al doilea fault intenționat și a fost definitiv eliminat. Sibiul s-a desprins pe tabelă prin reușita impresionantă a lui Brown, scorul făcându-se în minutul 38, 69-62, pentru gruparea gazdă. Drăgușin a părăsit și el apoi terenul cu cinci greșeli personale, dar Mediașul nu s-a predat. Oaspeții au egalat din nou pe tabelă cu 53 de secunde înainte de finalul meciului, scor 69-69. Zigeranovic a adus sala la tăcere, înscriind două puncte pentru medieșeni, care cu 18,6 secunde înainte de final conduceau cu 69-71. Miskovic a fost apoi faultat a a executat două aruncări libere, dar sârbul nu a transformat decât una, iar medieșenii au mers ei apoi la libere, pentru că Zigeranovic a fost faultat. Medieșeanul a reușit să înscrie un punct și tot el a pus apoi capac la Johnson pe aruncare. Sibiul a mai avut 1,7 secunde ca să egaleze, dar Herndon a ratat și Gazul a plecat victorios de la Sibiu.

CSU Sibiu:

Smith 8, Johnson 1, Brown 7, Herndon 19, Miskovic 7, Haiduc 14.

Gaz Metan:

Zigeranovic 12, Dumitrescu 12, Phelps 3, Drăgușin 5, Howell 5, Jucan 3, Nicoară 12.

STIRI DE MECI

Sală arhiplină

Sala Transilvania a fost neîncăpătoare la derbylu județean de vineri seară. Sala a fost arhiplină, spectatori putând fi văzuți și pe locurile folosite anul trecut pentru presă la Cupa Davis la tenis. La meci au fost și oficiali ai Gazului, printre care și președintele clubului, Corin Emil Cindrea. Mediașul a avut la Sibiu și o galerie de aproximativ 100 de fani, care și-au încurajat favoriții. Spectacolul a fot făcut însă de departe de fanii lui CSU, care au fost din nou în zi de grație.

Vulc aproape de echipă

Directorul executiv al lui CSU Sibiu, Mircea Vulc a stat la meciul cu Gaz Metan Mediaș acolo unde a stat de obicei și în urmă cu două sezoane, adică aproape de banca tehnică a universitarilor. Oficialul sibian a discutat în dese rânduri cu Clavon, antrenorul sibienilor consultându-se cu Vulc pe parcursul partidei.

VIDEO: TURNUL SFATULUI

Ultima oră

Participă la discuție

12 Commentarii

  1. VULC,GATA CU VRAJEALA AI LUAT-O IN BARBA.ESTI UN PAPAGAL.AROGANT SI INVECHIT LA CONCEPTII.

  2. si orasul Medias nu e asa mic cum credeti voi ! Populatia e undeva pe la 55.000-60.000 de locuitori ! Oricum ce sa zic…ar trebui sa ne multumiti pentru ca noi cu fotbalul si baschetul , mai scoatem judetul Sibiu din groapa ! Haideti k va astept pe id meu : forza_gaz_metan !

  3. puteti sa ne faceti voi tarani… uite tarani v-au batut !! si la fotbal si la baschet suntem peste voi ! Mai bine terminati si vedeti de echipa voastra ! FORZA GAZU !

  4. daca vedeti statisticile, meciul a fost pierdut la linia de 6,25. parca echipa asta joaca mai prost ca niciodata. in trecut l-am criticat si eu pe schommers pentru greselile facute, dar parca il regret acum(la ce vad ca se joaca). mai sunt 5 etape pana la finalul campionatului iar daca jucam tot asa ma risc la un pronostic: pierdem toate meciurile.

  5. bai, suntem toti sibieni ce naiba, sa ne bucuram si ptr medias, apropo, sper la o victorie si la fotbal, sunteti sibieni baaaaaaaa..treziti-va toti, ne aruncam cenusa in cap unii altora?pai asa am ajuns?

  6. ati venit si voi odata in viata cu mai multi de 15 oameni si akuma toti sunteti smecheri ca ne-ati fi batut
    cand mai veniti la SIBIU spalati-va mai intai si dupa aceea mai vb
    SUNTETI NISTE TARANI !!!!!!!!

  7. Conform statisticilor de pe numaibaschet si frbaschet, Smith a avut 10 puncte marcate, Johnson 2, Brown 13, Herndon 19, Miskovic 12, Haiduc 14, total 70 de puncte. Parca nu prea bate cu e scris in articol…

  8. Degeaba suntem mai buni ca voi….si la fotbal si la Basket la orice:X:X:X
    Dar va e ciuda deaia ati aruncat dupa noi cu pietre:))
    Ne mai intalnim noi:))
    bafta;)

  9. am pierdut pe mana noastra..liberele au facut diferenta.nu mi se pare normal caun meci intreg sa ai 2 cosuri de 3 puncte..asta e asta este valoarea sibiului anu asta..bravo medias

  10. csu a jucat foarte bine dar pe final au gresit si gaz metan a jucat bine doar cu exceptia unui jucator care era sa ia bataie este vorba de Howell

  11. gazuuuuuu cei mai buni …nu au adversarrrrrrrr….hai gazu hai baietzi ,vrei si duminica o victorie cu inter la fotball!!!