controale făcute de garda de mediu la primării. administraţia din porumbacu de jos amendată cu 10.000 de leiÎncepând cu această luna, comisarii Gărzii de Mediu Sibiu au demarat acţiuni de control intensive pentru verificarea stării de salubritate a localităţilor, a cursurilor de apă şi a căilor de comunicaţie pe întreg teritoriu administrativ al judeţului Sibiu.

Acţiunile de control vor viza în principal gradul de păstrare a curăţeniei şi asigurarea salubrităţii localităţilor sau a altor terenuri/amplasamente, starea rigolelor, a podurilor şi a podeţelor aferente proprietăţilor, măsurile pentru amenajarea şi curăţarea cursurilor de apă şi a malurilor acestora, măsuri realizate pentru curăţarea drumurilor, a terenurilor adiacente şi atenţionarea administratilor locale privind obligaţiile de prevenire a distrugerilor provocate de incendierea miriştilor.

Amendă la Pormbacu

Comisariatul Gărzii Naţionale de Mediu va asigura o frecvenţă mai ridicată a controalelor la proprietarii sau administratorii zonelor de agrement şi la proprietarii sau administratorii terenurilor neocupate productiv sau funcţional şi în perioada sărbătorilor pascale, în special în locaţiile în care se practică frecvent turismul de weekend. Până în prezent au fost efectuate controale la administraţiile locale din Arpasul de Jos, Carţa, Cărţişoara şi Porumbacul de Jos. Nereguli au fost constatate în comună Porumbacul de Jos, unde s-a aplicat şi o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 lei. Amenda a fost aplicată pentru că au fost găsite gunoaie depozitate în groapa de gunoi care oficial apare că este închisă.

Ultima oră

Comentariul meu