Un sibian în vârtă de 35 de ani este de vineri în arestul IPJ Sibiu pentru că a șantajat mai multe tinere din țară cu dezvăluirea vieții lor intime.

vânate pe facebook și hi5:tinere care făceau chat erotic șantajate cu înregistrările intimeDragoș Grigore a acționat ingenios timp de mai bine de un an de zile, în care a reușit să spargă peste 300 de conturi de email. Bărbatul se dădea pe internet drept femeie și intra pe diferite rețele de socializare, cum ar fi Facebook sau Hi5, unde „agăța” tinere și le propunea să intre într-o afacere de webchat erotic. În același timp, cele care cădeau în capcana individului deveneau victime sigure când deschideau mailurile primite de la acesta, în care le trimitea un virus troyan. Cu ajutorul acestuia reușea să obțină toate datele personale de pe calculator și chiar să înregistreze imaginile înregistrate de camerele web ale victimelor sale. Apoi urma șantajul. Grigore le amenința că va publica filmulețele sau va dezvălui informații intime despre fiecare dacă nu îi trimit bani sau nu încarcă diferite cartele de mobil.

Tânărul a fost prins de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu, după ce una dintre victime s-a dus și a depus plângere la Poliție pentru șantaj. Până acum procurorii au descoperit șase tinere, din Alba, Brăila și Ialomița, care au fost șantajate. În urma percheziției la domiciliul sibianului s-au ridicat hard disk-urile acestuia.

Instanța Judecătoriei Sibiu a emis pe numele lui un mandat de arestare pentru 29 de zile. Grigore a mai fost cercetat pentru furt, în 1993.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii