de luni se închide siretului şi moldoveanu. se redeschid şantierele în oraşÎn şedinţa cu constructorii din această săptămână, primarul Klaus Iohannis a cerut constructorilor contractaţi de municipalitate şi societăţilor deţinătoare de utilităţi să redeschidă în maximum două săptămâni şantierele începute pe străzile oraşului anul trecut.

„În primă fază vor reîncepe lucrările pe 12 străzi situate în cartierele Hipodrom, Terezian, Lazaret, Turnişor, Trei  Stejari şi Guşteriţa. Am rugat constructorii să redeschidă aceste şantiere cât mai curând posibil şi să lucreze într-un ritm susţinut pentru a putea finaliza lucrările începute în anii precedenţi”. Una din cele mai importante lucrări care a fost începută încă de anul trecut este cea de pe strada Siretului. Dacă anul trecut pe aceastră strada s-a lucrat exclusiv la modernizarea reţelelor de utilităţi, începând din data de 1 martie va demara săpătura generală pentru reabilitarea structurii carosabile şi pietonale. Începând cu data menţionată strada Siretului va fi închisă complet traficului auto pentru o perioadă de 6 luni.

Se reiau lucrările pe Rusciorului

Un alt şantier de o mai mare amploare este cel de reabilitare a străzii Rusciorului. Societatea deţinătoare a reţelei de gaz va efectua în următoarea perioadă ultimele lucrări de cuplare la conducta nouă. Săpătura generală fiind deja realizată, constructorul Geiger va începe turnarea straturilor rutiere. Constructorul Comtram va intra la stratului de uzură pe strada Cezar Bolliac şi pe strada Solidarităţii, H. Heine. Pe strada Verzăriei se vor continua lucrările la reţeaua de apă şi canalizare.  Pe strada Dragalina se va intra la săpătură generală, reţelele de apă şi canalizare fiind finalizate. Carosabilul pe strada E.A. Bielz a fost adus la stadiu de binder înainte de intrarea în sezonul rece, iar constructorul COMTRAM va finaliza în această primăvară asfaltarea trotuarelor şi a parcărilor şi turnarea stratului de uzură pe carosabil.

Se închide complet Moldoveanu

Şi pe Aleea Călăreţilor constructorul SCA.MO.TER va relua lucrul, pe cel de-al doilea tronson al străzii situat între strada Privighetorii şi strada Ludoş, prin completarea stratului de piatră spartă şi balast. Primul tronson al străzii a fost finalizat anul trecut. Începând cu data de 1 martie strada Moldoveanu va fi închisă traficului în întregime pentru realizarea branşamentelor la canalizare în prealabil şi a săpăturii generale. Această lucrare va avea o durată de aproximativ 3 luni. Strada Negoi va putea fi folosită ca rută alternativă. Şi pe strada Hegel s-au demarat lucrările de săpătură generală în vederea reabilitării acesteia.  O lucrare de mai mică  importanţă, dar care va afecta traficul în zonă se va realiza pe strada Abrud – colţ cu Calea Guşteriţei. Începând de luni, 1 martie, în această intersecţie vor avea loc lucrări de modificare a traselului reţelei de canalizare: traficul va fi persmis, însă şoferii sunt rugaţi pe cât posibil să ocolească această zonă, iar dacă acest lucru nu este posibil, să dea dovadă de prudenţă la traversarea ei.

Ultima oră

Comentariul meu