Procurorii DIICOT au lichidat afacerile clanului sibian Răceanu, membrii reţelei de escoci fiind cercetaţi pentru înşelarea mai multor firme de leasing cu circa un milion de euro. La cele 37 de percheziţii domiciliare  au fost descoperite şi ridicate sute de mii de euro, lei şi dolari.

Nouă persoane dintre care una în lipsă au primit mandate de arestare săptămâna trecută iar alte zece sunt cercetate în stare de libertate cu interdicţia de părăsire a localităţii de domiciliu pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, contrabandă şi spălare de bani.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Structura  Centrală au descins săptămâna trecută împreună cu poliţiştii de la Crimă Organizată în Sibiu, Cisnădie, Prahova, Bucureşti şi Hunedoara. Procurorii au ridicat la percheziţiile efectuate a sumele de 784.596 USD,  550.054 Euro şi 595.280 lei, precum  şi 7 lingouri din aur.

Clanul Răcean, cunoscut pentru afaceri cu aur prin magazinele deschise pe centru şi în Oraşul de Jos, cumpăra în leasing utilaje scumpe pentru construcţii pe firme care apoi erau trecute pe numele unor boschetari. Escrocii plăteau doar un avans de circa 10.000 de euro şi una sau doua rate.  Utilajele erau apoi vândute întregi sau dezmembrate prin intermediul unui sirian din Bucureşti în Siria şi Libia.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. sinteti de tot cacatul,il vedeti pe amarati astia,vai de mama lor,dar de ratatul de patriciu,vantu..nimic nimic???ratatii ai au furat nu astia…..