Salvamontiştii au fost alertaţi sâmbătă, în jurul prânzului că a avut loc o avalanşă în zona cascadei Bâlea şi un tânăr din Râşnov a fost prins sub zăpadă. El schia într-o zonă interzisă în această perioadă.

update: avalanşă la bâlea - schiorul prins sub zăpadă a murit
Nicu Scurtu, alpinist pasionat şi medic stomatolog, anul trecu pe vârful Uhuru cu Coco Popescu, o alpinistă de numai 15 ani FOTO:www.clubulmontanaltitudine.ro

Duminică dimineaţă la ora 8 au fost reluate căutările de o echipă specială de la Serviciul Român de Informaţii. În jurul orei zece, specialiştii de la SRI le-au indicat salvamontiştilor unde este trupul colegului lor.

Din nefericire, salvamontistul Nicu Scurtu nu mai era în viaţă.  Nu se ştie încă dacă a murit din cauza rănilor suferite sau sufocat sub zăpadă.

Râşnoveanul de 35 de ani era căsătorit şi avea două fetiţe.

Pasionat de munte, acesta făcea parte din Clubul Montan Altitudine iar anul trecut, împreună cu un coleg şi fiica acestuia, Crina Coco Popescu cea mai tânără alpinistă cu rezultate din ţară,  a escaladat Uhuru Peak- Kilimanjaro – 5896m , din Tanzania ,  cel mai înalt vulcan şi cel mai înalt vârf din Africa.

Şi tânăra elevă de liceu a fost cât pe ce să fie trasă de avalanşă dar a reuşit să scape.


Ultima oră

Comentariul meu