Pe Calea Dumbrăvii, pe tronsonul dintre Cimitir şi Grădina Zoologică, viteza maximă de rulare va fi modificată de la 70 de km/oră la 50 de km la oră. Aceeşi măsură va fi aplicată şi pentru Şoseaua Alba Iulia, unde viteza de rulare maximă admisă va fi de 50 de km/oră.

Participanţii la trafic sunt rugaţi să urmărească cu atenţie semnele de circulaţie pentru a evita astfel eventualele neplăceri în trafic. „Vom începe din această săptămână lucrările de reabilitare pe două străzi din Sibiu, străzi care vor fi temporar închise traficului.” a declarat primarul Klaus Iohannis. Prima stradă pe care SC DPC SA va interveni pentru reabilitare va fi strada Moldoveanu. Până în prezent pe această stradă au fost efectuate lucrări de coborâre a cablurilor aeriene, s-a modernizat iluminatul public şi s-a reabilitat reţeaua de canalizare şi apă. Începând din data de 18 februarie 2010 primul tronson al acestei străzi situat între strada Bâlea şi strada Negoiu va fi închis traficului. Echipele de lucru vor începe săpătura pentru decopertarea străzii. Lucrările prevăzute pentru reabilitarea acestei străzi includ refacerea infrastructurii stradale şi turnarea unor noi straturi asfaltice, crearea unor rigole din piatră cubică şi înlocuirea bordurilor. Pentru a fluidiza traficul vor fi create benzi de viraj dreapta la capetele dinspre Bulevardul Vasile Milea şi strada Ştefan cel Mare. Lucrările de reabilitare pe primul tronson se vor desfăşura pe parcursul a două luni.

Se închide Hegel

Cea de-a doua stradă ce va intra în reabilitare este strada Hegel. Şi această stradă va fi închisă traficului începând din 18 februarie 2010 pe o perioadă de aproximativ 3 luni. Şi în acest caz lucrările ce vor fi executate de SC DPC SA vor include  decopertarea, aşternerea unui nou strat de piatră spartă şi turnarea straturilor asfaltice. Vor fi înlocuite de asemenea şi bordurile.

Schimbare de prioritate pe Turismului

Inspectorii de specialitate din cadrul Direcţiei Tehnice au propus Comisiei de Circulaţie reconfigurarea reglementărilor în trafic în trei puncte din oraş.  Astfel, la intersecţia străzilor Turismului şi Neculce sistemul de acordare a priorităţii se va modifica. Astfel, începând din data de 19 februarie drumul cu prioritate va fi strada Ioan Neculce iar conducătorii care vin de pe strada Turismului vor trebui să oprească pentru a acorda prioritate autovehiculelor care vin de pe strada Neculce. Pe Calea Dumbrăvii, pe tronsonul dintre Cimitir şi Grădina Zoologică, viteza maximă de rulare va fi modificată de la 70 de km/oră la 50 de km la oră. Aceeşi măsură va fi aplicată şi pentru Şoseaua Alba Iulia, unde viteza de rulare maximă admisă va fi de 50 de km/oră.

Ultima oră

Comentariul meu