Iniţiatorii concursurilor de ski, snowboard şi mountain bike care trebuiau să deschidă la sfârşitul săptămânii Winter Park Bâlea Lac au anunţat joi oficial amânarea inaugurării pentru 28 februarie.

update:cod portocaliu cu vânturi de 100 km/oră la bâlea lac. concursurile din winter park se amânăMotivul este vremea nefavorabilă acestor concursuri anunţată de meteorologii de la Bâlea pentru finalul de săptămână.

La concursuile Freestyle Open Winter Park Balea Lac 2010 şi UpDown Cup – Dual Downhill Experiences 2010 şi-au anunţat deja participarea sute de iubitori ai sporturilor de iană şi ai mountainbike-ului extrem.

Valoarea totală a premiilor concursurilor din Winter Park Balea Lac este de peste 4000 Euro, fetivitatea de premiere fiind programată sâmbătă, 1 martie, la ora 24.00

Chiar dacă nu a fost inaugurat, Winter Park funcţionează de la începutul lunii, la Bâlea lac fiind amenajat şi un patinoar pe Lacul Bâlea precum şi un complex de mini pârtii petru ski, bob, săniuş şi snowboard.

Comunicatul organizatorilor

Autoritatea Naţională de Metrologie şi Hidrologie a emis o avertizare Cod Portocaliu cu risc de producere de avalanşe în zone montane cu zăpadă abundentă pentru sfârşitul de săptămână 19-20 februarie, adică în perioada desfăşurării evenimentului UpDown Cup Experiences. De această avertizare este vizat şi masivul Făgăraş, zona muntoasă în care se situează Bâlea Lac, locul de desfăşurare a competiţiilor.

Dacă la începutul săptămânii prognozele meteo indicau soare şi o atmosferă numai bună pentru concurs, acum se anuntă vânt la viteze de peste 100 km/h, care face imposibil accesul prin intermediul telecabinei. Din motive de logistică şi din raţiuni care ţin de siguranţa publicului şi a participanţilor, suntem nevoiţi să amânăm cu o săptămână desfăşurarea evenimentului.

Aşa cum am anunţat în prealabil, UpDown Cup Dual Downhill Experiences este în primul rând o competiţie de mountainbike în sistem eliminatoriu, dar mai presupune şi numeroase alte evenimente conexe, cu accentul pe snowboarding şi freeski-ing. Premiile pentru concursul de Dual Downhill sunt de 1000 EUR pentru locul întâi, 700 EUR pentru locul doi şi 500 EUR pentru locul trei, cu posibilitatea de a mai (re)aloca din fondul de premiere şi pentru o foarte probabilă sesiune de Big Air ce dorim să o ţinem la faţa locului.

Traseul de concurs este secret până în data evenimentului, fiecare urmând să decidă pentru el ce bicicletă poate fi cea mai bună pentru acest tip de concurs sau ce tip de cauciucuri. La fel ca şi alte sporturi cronometrate, mountainbiking-ul este într-o oarecare măsură o loterie, iar asta face parte din farmecul său.

Accesul la Bâlea Lac este de pe DN1 la intersecţia spre comuna Cârţişoara pe DN7C pana la Balea Cascadă, iar de aici cu telecabina care urcă până sus în Căldarea Glaciară.

Dorim să precizăm încă o dată că valoarea întregului pachet de participare la UpDown Cup Dual Downhill Experiences este de 250 RON şi include cazare timp de doua nopţi (Vineri-Sambata şi Sambata-Duminică) cu mic-dejun inclus, transport cu telecabina dus-întors cu tot cu bagaje, acces în cadrul concursului şi la afterparty-ul organizat la încheierea evenimentului.

Pentru a evita aglomeraţia la telecabină sugerăm celor interesaţi de concurs să urce la Bâlea Lac de vineri. În afară de aceasta, competitorii au nevoie şi de timp ca să se antreneze pe traseul ce va reprezenta o noutate absolută pentru România. Toate acestea nu se pot realiza decât dacă toţi concurenţii urcă începănd cu ziua de Vineri.

Programul de desfăşurare al evenimentului:

Vineri, 26 Februarie:

– antrenamente şi înscrieri

– toţi doritorii se vor prezenta la telecabina Bâlea Cascadă până cel târziu la ora 16:00

(Nu răspundem de cei care vor să urce pe Transfăgărăşanul înzăpezit cu bicicleta)

Sambata, 27 Februarie:

09:00 – 12:00 – antrenamente Dual Downhill, Snowboarding, Freeskiing şi schi pentru copii

12:30 – 13:25 – concurs de schi pentru copii

13:30 – 13:55 – concurs de săniuş

14:00 – 14:55 – calificări Dual Downhill

15:00 – 15:55 – calificări Freestyle Snowboarding

16:00 – 16:55 – calificări Freeskiing

17:00 – 18:00 – concurs de patinaj

Deliberare în randul oficialilor

20:00 – 20:55 – finala Dual Downhill

21:00 – 21:55 – finala Freestyle Snowboarding

22:00 – 22:55 – finala Freeskiing

23:00  Fire & Ice Show

24:00  Ceremonia de premiere

Duminica, 28 Februarie:

– zi de refacere în Căldarea Glaciară Bâlea în Winter Park Bâlea Lac 2010

Ultima oră

Comentariul meu