video-declarații: csu în derivă. sibiul a pierdut cu dinamo cu 81-86Universitarii au jucat slab, mai ales pe finalul partidei jucată vineri seară cu Dinamo București. Clavon a fost contestat de suporteri pe final de meci.

Sibiul a început în forță partida care odinioară era capul de afiș al competiției interne de baschet masculin. CSU a mizat din primul minut pe Haiduc, Smith, Brown, Johnson și Harndon și conducea relaxat pe tabelă cu 18-8, în minutul 5. Popa și Fometescu au cordonat însă bine apoi atacurile și mai ales apărarea lui Dinamo, iar ”câinii roșii” au recuperat handicapul de pe tabelă și chiar au condus în minutul 9 cu 23-25, dar primul sfert s-a încheiat la egalitate, 23-23. Următoarele 10 minute au fost parcă o copie la indigo a primelor 10 ale partidei. Sibiul a avut la jumătatea sfertului doi avantaj de 12 puncte, după două reușite consecutive de 3 puncte ale lui Brown, dar Markovic a arătat că deși nu mai joacă la fel ca acum câțiva ani are mână bună de la 3 puncte și și-a readus echipa în joc, Dinamo întrând la pauza mare cu un avantaj de 1 punct pe tabelă, scor 44-45.

Greu și în partea a II-a

Sibiul a arătat ca o echipă obosită în debutul sfertului trei. Românii au fost printre cei mai neinspirați, doar jocul cât de cât mai bun al lui Brown și chiar și Johnson, făcând ca CSU să fie din nou la conducere pe tabelă. Fometescu a jucat însă incredibil de bine. Bucureșteanul a aruncat bine la coș, s-a apărat excelent și a fost și un adevărat servant sub panou pentru coechipierul Markovic. Surprinzător la finele sfertului 3 tot Dinamo a fost echipa în avantaj pe tabelă, scor 64-65.

Dezastru și după pauză

Sfertul patru a fost pe muchie de cuțit. Clavon la băgat din nou pe Miskovic în teren, iar sârbul a revigorat jocul sibienilor. Calotă și-a intrat și el în mână pe final de meci, iar CSU a revenit la timonă, conducând cu cinci minute înainte de final cu 73-68. Fometescu a ieșit din nou la rampă cu un coș de 3 puncte, dar imediat pe atacul următor CSU a beneficiat de două aruncări libere, ”Kevin” înscriind un coș din două. Sibiul a recuperat apoi repede mingea și Smith a făcut ca tabela să arate 76-71, pentru Csu Sibiu. A fost de ajuns ca Haiduc și Calotă să facă două greșeli copilărești și Dinamo a egalat din nou pe tabelă, scorul fiind egal 77-77 cu un minut înainte de finalul jocului. Fometescu a făcut ca sala să amuțească înscriind 3 puncte și Dinamo conduceea cu 77-80 când mai erau 45 de secunde. Sibiul a aruncat în disperare la coș, dar Dinamo a câștigat până la urmă partida.

[nggallery id=512]

ȘTIRI DE MECI:

Tort pentru Cristi Ban

Fanii lui CSU i-au oferit un moment unic baschetbalistului Cristi Ban, acesta primind un tort personalizat, cu ocazia zilei sale de naștere. Jucătorul sibian a împlinit 25 de ani în 11 februarie. Suporterii lui CSU l-au aplaudat pe acesta la scenă deschisă. Altfel la prezentarea echipelor, Vio Mocanu, a fost aplaudat de către spectatorii sibieni.

Sală plină

În ciuda faptului că meciul dintre CSU Sibiu și Dinamo a fost transmis în direct de TVR 2, sala Transilvania a fost plină la partida de vineri după amiază, semn că fanii sibieni apreciază încă valoarea partidelor cu gruparea dinamovistă, chiar dacă bucureștenii nu trec printr-o perioadă prea fericită în acest sezon.

Clavon contestat de galerie

Fanii lui Csu Sibiu aflați în sectorul în care meci de meci iau loc cei din galeria echipei au scandat ”Demisia! Demisia” cu câteva secunde înainte de finele jocului. Fanii au continuat apoi să încurajeze pe CSU. Suporterii au mai scandat apoi din nou ”Demisia!” chiar înainte de finele partidei.

CSU:

Smith 20, Johnson 5, Brown 24, Herndon 18, Calotă 5, Miskovic 2, Haiduc 6.

DINAMO:
Popa 12, Mocanu 9, Fometescu 28, Macaveiu 5, Sokolov 11, Markovic 21.

DECLRARAȚII:

DARNEL CLAVON – CSU SIBIU

”Nu ne-am apărat deloc în meciul de astăzi și asta ne-a costat victoria. Totul a fost greșit în opinia mea. Este o înfrângere și îmi asum responsabilitatea pentru ea. Nu sunt în dezacord cu ceea ce au strigat fanii. Atunci când pierzi ești contestat. Au acolo pe forumul lor comentarii în care spun că am fost un bun jucător, dar că sunt slab ca antrenor. Asta e părerea lor. Nu comentez nimic legat de întrebarea dacă jucătorii nu și-au primit salariile. Nu vreau să fac așa ceva”

URMĂRIȚI FIȘIERUL VIDEO PENTRU DECLARAȚII COMPLETE.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. incetati sa-l tot condamnati pe clavon! credeti ca un antrenor poate sa formeze o echipa in nici un an? ce credeti ca se va intampla dak schimbam antrenorul….va veni altul….care cu siguranta nu va fi bun….dupa care strigam „demisia” si vine altul si uite asa se duce pe apa sambetei CSU…..asa k lasati-l sa-si faca treaba si nu mai tot comentati

  2. foarte slab jocul..cat despre clavon..nu am cuvinte, a stat oricum prea mult pe banca echipei.

    apropo `cainii rosii` sunt numai cei de la echipa de fotbal astia au alta stema 😉