Un ceferist în vârstă de 46 de ani este de sâmbătă seara în comă la Spitalul Judeţean, după ce s-a sufocat cu o bucată de carne.

a ajuns legumă din cauza unei bucăţi de carne - o poveste de dragoste s-a încheiat tragicChiar dacă medicii nu-i dau speranţe, soţia lui vrea ca povestea lor de dragoste să continue şi bărbatul să-şi revină.

Ana şi Cristian Şchiopea s-au căsătorit în urmă cu cinci ani, ea cu două fete mari şi divorţată, el fecior bătrân, electrician la CFR, de loc din Comăna, de lângă Făgăraş.

Au trăit o frumoasă poveste de dragoste până sâmbătă seara, când bărbatul s-a întors seara de la serviciu şi s-a aşezat la masă. „Era sănătos tun şi nu a luat în viaţa lui un medicament. Avea doar o bronşită, că de fumat, fuma. S-a pus la masă şi când avea mâncarea în gură i-avenit să tuşească şi a tras aer în piept cu tot cu o bucată de carne. S-a ridicat bătându-se pe piept şi a ieşit afară vânăt la faţă. A căzut apoi imediat”, povesteşte cu ochii în lacrimi, Ana Şchiopea. Sibianca i-a băgat mâna în gură ca să nu-şi înghită limba şi a încercat să-l salveze.

„Patru minute a durat şi am simţit cum i se încleştează gura pe mâna mea” spune femeia. Salvarea a ajuns după 20 de minute şi l-a resuscitat pe Cristian Şchiopea. Miraculos, inima bărbatului a început să bată din nou şi a ajuns la spital intubat. Din păcate, creierul său nu a fost oxigenat un timp prea indelungat şi are puţine şanse să-li revină din starea vegetativă.

Ana Şchiopea nu renunţă însă şi speră că omul ei îşi va reveni, poate chiar de ziua ei, peste trei zile. „Doctoriţa mi-a spus că în aceste cazuri nu îşi mai revin, dar el are o inimă foarte sănătoasă şi puternică. A zis că o poate duce 3, 9 zile sau o lună. Cine ştie..” spune femeia, care nu doreşte în niciun caz deconectarea soţului ei de la aparate şi nici să-i doneze organele sănătoase. „Dumneavoastră în locul meu aţi face asta?” a întrebat ea.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. “Dumneavoastră în locul meu aţi face asta?” … Da! As face asta! .. La ce naiba crezi ca ii mai foloseste rinichii in groapa? Poti salva alte vieti care au nevoie… Baba incuiata la minte…