sibiul participă la un maraton de fotografie alături de alte şapte oraşe din europaConcursul  „Zece imagini din şapte oraşe în 24 de ore” începe în 3 februarie, ora 11:00 şi ţine până în 14 februarie, ora 11:00. La maraton participă oraşele Banja Luka (Bosnia şi Herţegovina), Osijek (Croaţia), Pécs (Ungaria), Priština (Kosovo), Ruse (Bulgaria), Sibiu (România) şi Skopje (Macedonia).

Centrul Cultural German Sibiu invită sibienii  care dispun de o privire ageră, spontaneitate şi de un aparat foto digital să participe la un concurs inedit. Mai exact în 13 februarie, la ora 11:00 la Centrul Cultural German Sibiu participanţii vor primi o listă cu zece noţiuni, astfel dându-se startul maratonului – în zece oraşe simultan: Banja Luka (Bosnia şi Herţegovina), Osijek (Croaţia), Pécs (Ungaria), Priština (Kosovo), Ruse (Bulgaria), Sibiu (România) şi Skopje (Macedonia). Fotografii au la dispoziţie exact 24 de ore pentru a transpune cele zece noţiuni în zece imagini din oraşul lor. Dintre toate fotografiile trimise, se vor selecta câte trei imagini pentru fiecare noţiune, considerate cele mai bune, iar în data de 13 martie 2010 acestea se vor expune simultan  în toate oraşele participante; la Sibiu, expoziţia va avea loc la Centrul Cultural HABITUS. Pe lângă organizatorii de proiect din Sibiu, au fost cooptaţi doi fotografi din Germania, Jan Brandes şi Maziar Moradi, precum şi pentru Sibiu fotografii Silvana Armat, Fred Nuss şi Sebastian Marcovici pentru a face parte din juriu. Cele mai bune zece fotografii corespunzătoare celor zece noţiuni vor fi tipărite în formă de carte poştală şi vor fi publicate în Hermannstädter Zeitung.

Finala se ţine în Pecs – Capitala Culturală Europeană a anului 2010

Cele mai interesante, critice şi amuzante imagini din Sibiu corespunzătoare fiecărei noţiuni vor participa la concursul internaţional, unde se vor selecta imaginile câştigătoare aferente fiecărei noţiuni, din toate cele şapte oraşe. Aceste fotografii vor fi prezentate la o mare expoziţie finală, la începutul lunii aprilie, în Capitala Culturală Europeană a anului 2010, oraşul Pécs din Ungaria. Autorii celor zece imagini câştigătoare vor fi invitaţi la această prezentare generală a proiectului de la Pécs. La maraton pot participa concurenţi individuali sau echipe, fotografi profesionişti sau amatori. Înscrierile se fac până în data de 11 februarie 2010 pe pagina de web: www.sibiu.south-east.info.

Ultima oră

Comentariul meu