peste 6.000.000 de lei la buget din taxa forfetară în pieţele sibieneServiciul Public Administraţia Pieţelor pune la dispoziţia în acest an la producătorilor şi comercianţilor un număr total de 433 de mese, 52 de standuri pentru comercializarea fructelor şi a florilor şi 363 de spaţii comerciale.

Serviciul Public Administraţia Pieţelor a primit semnale pozitive în ceea ce priveşte interesul comercianţilor pentru închirierea spaţiilor din pieţele sibiene acestea fiind reflectate în creşterea sumei încasate din închiriere. „Investiţiile pe care le-am făcut în ultimii ani în pieţele sibiene au contribuit la creşterea calităţii serviciilor oferite sibienilor şi la creearea condiţiilor pentru un comerţ civilizat. Acest lucru se reflectă şi în interesul ridicat pe care îl au comercianţii pentru a ocupa spaţiile amenajate de noi. Îi asigurăm pe sibieni şi pe toţi cei interesaţi că investiţiile în acest domeniu vor continua” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Serviciul menţionat pune la dispoziţia producătorilor şi comercianţilor un număr total de 433 de mese, 52 de standuri pentru comercializarea fructelor şi a florilor şi 363 de spaţii comerciale. Gradul de ocupare a meselor în perioada iunie – noiembrie 2009 a fost de 100%, iar în primele două săptămâni ale lui 2010 au fost formulate cereri de rezervare pentru spaţii până la sfârşitul verii. Încasările în anul 2009 se ridică la peste 6.200.000 lei din chirii şi taxe forfetare. În acelaşi timp, investiţiile realizate de acest serviciu, fără costurile curente de întreţinere şi reparaţii, se ridică la peste 550.000 lei. Cele mai importante lucrări au fost realizate în piaţa Cibin, unde a fost amenajată o magazie de materiale şi în Piaţa Rahova unde a fost construită o rampă de containere.

Ultima oră

Comentariul meu