video-declarații: csu bate steaua cu 94-85. urmează gladiator(ii) din clujSibiul a început bine returul şi a învins pe Steaua în prima partidă oficială jucată în anul 2010.

Dornic de o victorie în fața unei grupări destul de incomode, atrenorul Darnell Clavon a mizat pe cel mai bun cinci de bază chiar din debutul meciului cu Steaua. Astfel Haiduc, Johnson, Smith, Brown și Herndon au intrat pe teren deciși să facă o partidă care să nu dea emoții și suporterilor veniți în număr mare la sală. Steaua a condus pe tabelă printr-un coș marcat de Bogdan Popescu, dar Sibiul a trecut imediat la timonă și asta grație jocului bun etalat de Haiduc și noul venit Harndon. Smith și Johnson s-au încălzit mai greu, iar Clavon a încercat să schimbe lucrurile pe final de prim sfert, când l-a băgat în echipă și pe sârbul Miskovic. Sibiul a câștigat primele 10 minute cu scorul de 24-18 și a început în forță sfertul doi. Aceiași Haiduc și Herndon au fost oamenii mai atenți sub panou și au recuperat mingi importante pe aruncările ratate de Smith și Brown. Clavon l-a băgat apoi în teren și pe Calotă, dar ”Kevin”, a dat „rateuri” făcând chiar şi două faulturi în atac, spre disperarea celor de pe banca tehnică. Chiar şi aşa CSU a controlat jocul, asta şi pentru că Timus sau Bogdan Popescu au avut evoluţii modeste, steliştii suferind din cauza apatiei celor doi baschetbalişti. CSU a intrat la pauza mare cu un avantaj de 5 puncte pe tabelă, scor 42-37.

La timonă şi după pauză

Sibienii au început să se mişte mai bine în sfertul trei, chiar dacă steliştii au găsit soluţia, Myles şi Mack intrându-şi bine în mână şi înscriind coşuri importante pentru bucureşteni. Miskovic a revenit pe teren, iar Clavon i-a dat surprinzător credit şi lui Ban în detrimentul lui Calotă. Steaua a reuşit să recupreze din diferenţă de la pauză pe final de sfert trei când Timus a arătat că ştie să joace şi baschet, scorul ajungând să fie 62-55, cu un minut înaintea finalului sfertului trei. Smith a ridicat însă sala în picioare, marcând un coş superb din 0 grade, iar apoi tot el a recueperat un balon şi Sibiul a avut parte de două aruncări libere prin Calotă, care a înscris doar una şi a stabilit scorul după 30 de minute, 66-55 pentru CSU.

Încredere pentru Miskovic

Clavon i-a acordat încredere sârbului Miskovic în începutul de sfert patru şi mutarea s-a dovedit a fi una bună. Jucătorul lui CSU a recueperat şi apărare şi atac şi a fost practic omul care a ţinut piept şi prin reuşitele sale mâinii bune a stelistului Miles. Smith a fost şi el omul care a revenit din umbră pe final de meci, americanul înscriind din nou coşuri care i-au atras apaluze la scenă deschisă din partea fanilor. Sibiul a rămas apoi fără Haiduc care a acumulat 5 greşeli personale, dar Smith s-a „încăpăţânat” să rămână vioara 1 pentru CSU şi a marcat coşuri pe bandă rulantă până la final, când  Calotă a închis tabela, Sibiul învingând meritat cu scorul de 94-85.

[nggallery id=491]

STIRI DE MECI

Vulc ”spion” de lux

Directorul executiv al lui CSU Sibiu, Mircea Vulc nu a mai urmărit meciul așa cum a făcut-o până acum în campionat de la sectorul VIP. Oficialul sibian a stat singur într-una din cabinele folosite de TVR la transmiterea meciurilor de tenis din Cupa Davis. Vulc a avut la el și o agendă în care și-a notat diferite lucruri pe tot parcursul meciului dintre CSU și Steaua.

Sală aproape plină

Chiar dacă partida de sâmbătă seară a fost televizată în direct de TVR 3, sala Transilvania a fost surprinzător de plină pentru un meci cu o echipă care este în a doua jumătate a clasamentului. Pauza competițională, precum și schimbările de lot făcute în această iarnă de CSU, par să fi fost ingredientele care au atras spectatorii. Un impediment la meciul de sâmbătă a fost faptul că accesul în sală s-a făcut printre standurile de haine de la târgul ce are loc în holul sălii Transilvania.

Încă două weekenduri acasă

Fanii lui CSU Sibiu vor avea parte de meciuri de baschet în sala Transilvana încă două sâmbete de aici încolo. CSU joacă sâmbăta viitoare cu Gladiator Cluj Napoca, iar apoi după ce joacă la mijlocul săptămânii la Rovinari, urmează un nou meci interesant cu Elba Timişoara, acasă, pe 30 ianuarie.

CSU Sibiu:

Smith 20, Johnson 10, Brown 9, Herndon 15, Calotă 11, Miskovic 18, Haiduc 13.

Steaua:

Timus 15, Mack 30, Wiggins 8, A. Popescu 9, Myles 15, Papic 4, B. Popescu 2, Guloaia 3.

Declarație Darnell Clavon:

„Mă bucur foarte mult că am început bine returul. A fost un meci destul de dificil. Jucătorii noi au încercat să dea tot ce au putut şi au jucat bine amândoi. E nevoie de timp ca să ne omogenizăm. Nu ştim încă dacă Roberson va mai reveni la Sibiu. Vom vedea pe viitor. Nu mă gândesc acum decât la următorul meci, cel cu Gladiator”.

VIDEO-DECLARAŢII DE LA CONFERINŢA DE PRESĂ.[kaltura-widget wid=”segqy8ghe8″ width=”400″ height=”365″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ne cerem scuze pentru câteva din inadvertentele aparute in acest text. Redactia Ora de Sibiu isi rezerva insa dreptul de a modera comentariile in care sunt folosite cuvinte jignitoare sau vulgare.