Un sibian „maturat” pe Someş, cum declară chiar el, a fost martor la transformarea în scrum a unui Oltcit, la sfârşitul anului trecut. Citiţi povestea întâmplării inedit relatată pe blogul lui.

oltcit in flacari
FOTO: groparu.ro

Reportajul inedit inaugurează o nouă rubrică pe Ora de Sibiu, unde vă invităm să povestiţi păţaniile voastre sau ale altora prin minunatul nostru burg. Recompensa pentru întâmplările interesante care vor apărea pe Ora de Sibiu este un link spre blogul vostru, dacă aveţi, şi încă ceva..

Aşteptăm păţaniile pe email la redacţia@oradesibiu.ro

Păţania lui Groparu` la Sibiu

După ce am ajuns în Sibiu, mă scot prietenii dimineaţa la cafeauă şi la umblat prin oraş. Şi ajungem în zona Cedonia. Unde ardea un Oltcit!

În jur – gură-cască, purcoi de români care, ca şi mine, se bucurau de necazul omului.Proprietarul se uita prostit. Un pensionar cu şapcă în cap – genul pe care nu vrei să-l vezi vreodata prin trafic, că pensionarii şoferi cu pălării în cap sunt periculoşi. Pe cuvânt de Gropar. Ştiu asta, fincă am şi eu unul acasă.
Şi maşina arde! Şi arde ca galeria Rapidului la derby-ul etapei. Fincă şi eu sunt, din fericire, român, nu mă bag, şi-mi conserv energia. Pana mea! Io nu-s fireman de Oltcituri, plus ca – cum Dumnezău să nu ai extinctor în maşină? Să se-nveţe minte! Şi scot telefonul, şi mă apuc de făcut poze pentru prezentul reportaj blogăresc. Vine Poliţia: doi osteniţi, o el şi un ea. Ea scoate telefonul (mă jur!) şi începe să facă poze, de râsul curcanilor! (sper să vă daţi seama de jocul de cuvinte). El se apropie de mine:
– Ce s-a întâmplat aici?
– Arde un Oltcit! zic eu, cu aer savant, bucuros că pot descifra peisajul altora neinstruiţi.
– Al dumneavoastră?
– Nu, zic eu, afişând un aer de superioritate şi pufnind superior, eu am Dacie. E a’ lu’ domnu’! Şi i-l indic (ce-mi place cuvântul ăsta!) cu degetul arătător, aşa cum nu e prea frumos.
Poliţaiul mere să discute cu fostul proprietar de Oltcit. Pun pariu că i-o dat amendă cu puncte că nu avea extinctor în maşină![nggallery id=486]
După vreo alte 5 minute, vin şi pompierii. Îşi fac loc cu greu prin coloana de maşini oprite, că, de! Tot şoferul român vroia să se uite la pârjol din drive-in.
Coboară din autospecială, se scarmănă în fund, dupa aia îşi şterg nasul, apoi se scarmănă în fund din nou. Sting focul.
În acel moment am plecat şi eu. Am vrut să mai trec pe la pensionar şi să-l întreb, aşa cum se face în asemenea ocazii: “De ce nu ţi-ai luat extinctor în maşină? De ce???” – şi să plec superior înainte de a apuca el să răspundă.

© groparu.ro

Ultima oră

Participă la discuție

7 Commentarii

  1. Sa va mai spun ceva…
    Azi, 4 Martie 2010, la aproape 3 luni de la incendiu, MASINA E TOT ACOLO!!!!!
    Unde e proprietarul masinii??? Nu a fost in stare sa cheme pe cineva sa o ridice de acolo. RUSINE sa ii fie!!!
    Iar primaria… ce face? De ce nu ii da o amenda „responsabilului” proprietar al acelei masini?
    Numai in tara asta se poate asa ceva!!!!
    Masina e acum pe post de cos de gunoi iar, probabil noaptea e adapost pentru boschetari. Ca sa nu mai spunem ca ocupa si un loc de parcare…. din miile pe care le avem pentru sutele de mii de masini 🙁
    Va doresc o zi buna!! Si un dram de responsabilitate!!

  2. @ marius, @oltcit club: am citit, am rascitit si am recitit. M-am pus sa dorm, si am recitit din nou. Si dupa aia am mai rascitit inca o data. Poate ma luminati voi pe mine, ca io, uite, is handicapat: UNDE AM RAS EU DE OLTCIT? Cu citate, s’il vous plait (adica „va rog”).

    @ nesta: multumesc frumos, da’ nu mi-i trimite la mine pe blog! te implor. Nu mi-i trebe, da’ deloc 😀

  3. stimate posesor de ‘oltcit club’ , daca nu ti-ai petrece prea mult timp frecand oltcitul ca sa atraga domnisoare, poate ai pune mana pe un DEX si ai citi faptul ca „handicapat” e o persoana care are o infirmitate, si daca te-ar duce putin minte ai intra pe blogul lu groparu si ai vedea filmari in care sa-ti demonstreze ca nu are nici o infirmitate.si un sfat:ia-ti masina!

  4. Chiar ca handicapat esti mah Gropare,daca ai stii tu ce masina simpla si buna este nu ai mai manca kkt ca prostul degeaba.Si cu Dacia nu te mai urca la cer ca e praf ca si tine.

  5. Nu`i Nimic Mosule…Bine Ca Ai Zis Arde Ca Gleria Rapid La Derbyuri 😉 FZR !!!! FORZA RAPID!