Emaar Properties, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Orientul Mijlociu, a inaugurat luni seara complexul Burj Dubai, o construcţie cu o înălţime de 818 de metri care poate fi zărită de la 95 de km.

cea mai înaltă clădire din lume - burj dubai - inaugurată de şeiciFocuri de artificii şi fântâni arteziene muzicale au compus un grandios spectacol de sunet şi lumină transmis pe tot globul şi apreciat de aproape de 6000 de invitaţi aleşi, chemaţi la inaugurarea celei mai înalte clădiri din lume, turnul Burj Dubai, din emiratul Dubai.
Cel mai faraonic proiect arhitectural realizat până acum în lume a fost sărbătorit cu mult fast în Dubai mai ales că se împlinesc şi 4 ani de când şeicul Mohammad ben Rached Al-Maktoum a ajuns la putere. Începută în 2004, construcţia clădirii a costat aproximativ 1.5 miliarde de dolari însumând un număr de 200 de etaje, din care 160 vor fi apartamente şi spaţii pentru birouri, un hotel Armani cu 160 de camere, 900 de apartamente cu destinaţie rezidenţială şi 3.000 de locuri de parcare subterană. Primii 12.000 de oameni vor începe să lucreze sau să locuiască în Burj Dubai în luna februarie.

Ultima oră

Comentariul meu