Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, sfinţirea Bisericii de Gheaţă va fi amănata cu o săptămână, pentru că obiectivul nu este încă finalizat.

De Bobotează preoţi din diferite culte religioase vor sfinţii totuşi sus la Bâlea, apa din Lacul Bâlea şi locul unde urmează să fie construită Biserica de Gheaţă.


Meniu servit „la gheaţă” pentru englezii din Hotelul de Gheaţă

Un grup de 12 turişti britanici şi–au petrecut noaptea de Revelion la Ice Hotel Bâlea Lac. Sosiţi în România pentru a petrece o scurtă vacanţă de sărbători, englezii şi-au rezervat din timp această locaţie deosebită pentru noaptea de Revelion, astfel încât să aibă asigurate toate condiţiile necesare pentru ca acest moment să fie, cu adevărat, unul memorabil.
Cei 12 britanici au avut parte în noaptea de Revelion de un meniu special, la Ice Restaurant din care nu au lipsit aperitivele, buchetul de somon fume cu cremă de icre, sosul din muştar bújon şi pâinea prăjită, supa cremă de morcovi cu frişcă şi crutoane, medalionul de viţel cu cremă din boabe de piper verde, varza de Bruxelles şi piureul de cartofi cu rozmarin, dar nici desertul- surpriză a la Ice Hotel. Pentru cei vegetarieni, meniul de Revelion a fost compus din salată de paste făinoase cu legume, supă cremă de morcovi cu frişcă şi crutoane, gratin de cartofi cu tomate con conce şi rozmarin. Aperitivul şi desertul au fost servite pe platouri de gheaţă, fapt ce reprezintă o premieră pentru România şi această parte a Europei. Fiecare fel de mâncare a fost „asortat” cu diverse băuturi, unele dintre acestea fiind oferite în pahare de gheaţă. În funcţie de preferinţele fiecăruia, după masa festivă, noaptea de Revelion a fost petrecută în interiorul Ice Hotel, în compania muzicii, sau la petrecerea organizată la Cabana Bâlea Lac.

300 de englezi aşteptaţi iarna asta la Ice Hotel
Untravelled Paths, operatorul turistic ce i-a adus în Romania pe cei 12 britanici ce şi-au petrecut Revelionul 2010 la Ice Hotel, doreşte să mai vină aici cu alte câteva serii de turişti, numărul celor ce şi-au făcut deja o rezervare pe acestă filieră fiind de aproximativ 300.

Ultima oră

Comentariul meu