corConsiliul Judeţean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cindrelul – Junii Sibiu, în colaborare cu Cercul Militar, Consiliul Local prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, organizează cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Coral TIMOTEI POPOVICI.


Manifestarea se constituie într-un valoros schimb de experienţă prin care se lărgeşte sfera acţiunilor culturale din judeţul Sibiu şi se revigorează mişcarea corală naţională. Festivalul se desfăşoară la Sibiu, în perioada 19 –20 decembrie 2009, iar ediţia din acest an este dedicată sărbătorilor de Crăciun. Astfel, în prima zi a festivalului, sibieni vor fi colindaţi de coruri consacrate, iar în cea de-a doua zi – de grupuri de colindători din satele judeţului Sibiu. Spectacolele au loc în 19 şi 20 decembrie, orele 18.00, la Cercul Militar din Sibiu. Intrarea este liberă. Festivalul se doreşte a fi un cadou muzical specific sărbătorile de iarnă.

PROGRAM FESTIVAL:

19 decembrie:

Corul de cameră CAEDONIA – Sibiu

Grupul vocal THEOFANIA- Sibiu

REUNIUNEA ROMÂNĂ DE CÂNTĂRI din Sălişte

Corul Bisericii Ortodoxe „SFÂNTUL NICOLAE“ –  Agnita.

20 decembrie:

Colindători din Boian

Colindători din Biertan

Colindători din Curciu

Colindători din Dârlos

Colindători din Saroş pe Târnave

Colindători din Brateiu

Colindători din Sadu

Colindători din Gura Râului

Soliştii Ansamblului folcloric profesionist „Cindrelul-Junii” Sibiu: Robert Târnăveanu, Alina Bîcă, Nelu Albu, Viorica Telcean, Daniel Rosalim, Mariana Anghel.

Ultima oră

Comentariul meu