_MG_1491_resizePiteștiul a venit ca outsider în Sala Transilvania, dar a pus reale probleme jucătorilor lui Darnell Clavon. CSU a zburdat în sfertul 1, dar a fost dominat în următoarele două reprize de 10 minute. Sfertul patru a fost pe viață și pe moarte.

După cum a început partida puţinii spectator din Sala Transilvania au crezut probabil că meciul cu BCM U Piteşti va fi un adevărat galop de sănătate pentru CSU Sibiu şi chiar aşa a şi fost cel puţin în primele 10 minute. Sibiul a punctat coş după coş prin Brown, Haiduc şi mai ales Roberson, iar piteştenii au fost parcă hipnotizaţi, CSU câştigând primul sfert cu 29-5. A fost îndeajuns însă ca Drăguşin să îl enerveze la culme pe Roberson căruia i-a aplicat un cot în figură şi concentrarea sibienilor s-a dus pe apa sâmbetei. Clavon l-a ţinut neinspritat în teren pe apaticul Smith şi Piteştiul a început din nou să respire, recuperând coş după coş.

[nggallery id=465]Oaspeţii au revenit în joc înscriind 17 puncte în primele cinci minute din sfertul trei, în timp ce CSU a punctat doar odată de 3 puncte. Paul şi Vujacic au readus apoi şi mai aproape echipa lor de CSU şi diferenţa la pauza mare a fost de 5 puncte, scor 38-33 pentru Sibiu. Sfertul trei a fost controlat destul de autoritar tot de Piteşti. Gruparea argeşeană a reuşit să şi conducă în minutul 28, când tabela a arătat pentru 12 secunde scorul de 50-51. Până la urmă Sibiul a intrat cu un avantaj de numai un punct pe tabelă în ultimele 10 minute ale partidei. CSU a revenit în joc, asta și pentru că Smith a început să își revină în evoluția sa, iar Johnson a fost creierul care a gândit așa cum trebuie în sânul echipei lui Darnell Clavon. Sibiul conducea în aceste condiții în minutul 32 cu 58-51 pe tabelă, dar emoțiile au revenit din nou în sânul fanilor, pentru că Piteștiul a tras tare și a condus din nou pe tabelă cu 63-64, cu 5 minute înainte de finele partidei. Roland a avut apoi două libere pe care le-a ratat spre disperarea lui Clavon. Piteștiul a ratat apoi, iar Roberson a înscris, iar imediat în apărare Haiduc a recuperat și a trimis lui Johnson care a înscris și scorul a ajuns cu 3 minute înainte de final la 69-66 pentru Sibiu și oaspeții au căzut psihic. Universitari s-au impus până la urmă și au făcut un cadou frumos fanilor pe care îi vor revedea abia la anul când se va relua campionatul.

Spectatori puţini

La partida de miercuri seară din Sala Transilvania au asistat mai puţin de 500 de spectatori, în ciuda faptului că biletele s-au pus în vânzare încă de la începutul săptămânii. Ora la care s-a disputat partida a fost una la care mulţi din fanii lui CSU erau probabil la lucru. De la meciul cu Piteştiul a lipsit din păcate Octavian Popa Calotă.

Piteştiul cu galerie

Gruparea oaspete a fost însoţită la partida de la Sibiu de aproximativ 20 de suporteri, care şi-au încurajat pe tot parcursul meciului jucătorii favoriţi. Galeria piteşteană a fost şicanată în sfertul doi de către doi spectatori, dar lucrurile nu au degenerat şi spiritele s-au calmat.

CSU Sibiu:

Smith 10, Johnson 14, Brown 14, Ban 2, Roland 9, Haiduc 22, Roberson 11.

BCM U Pitești:

Dumitru 9, Drăgușin 1, Vujacic 15, Jakson 8, Waterstradt 18, Clark 2, Paul 22.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. cam multi „sâni” pentru un articol…adica doi, acesta este numarul normal la oameni dar totusi e un articol despre baschet nu despre anatomie :))