copilPrima expoziţie de fotografie de presă din Sibiu va fi deschisă publicului vineri, 18 decembrie, începând cu ora 18.00. Cele 120 de lucrări din portofoliul autorilor, care vor fi expuse timp de o lună în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sibiu, vor curpinde cele mai importante evenimente prezentate de mass-media din Sibiu în anul 2009.

După încheierea expoziţiei, fotografiile vor fi scose spre vânzare, fondurile obţinute urmând să fie donate Asociatiei Animal Life pentru a susţine proiectele pe care acest ONG le are în derulare în Sibiu şi în România.

Sibiul într-un album de excepţie

Evenimente culturale, evenimente politice care au influenţat sau care pot influenţa viaţa sibienilor, evenimente desfăşurate în premieră la Sibiu: sportive, artistice sau de altă natură, momente plăcute sau pe care unii şi-ar dori să le uite, toate au fost surprinse de fotoreporterii Silvana Armat şi Sebastian Marcovici şi prezentate într-o expoziţie de fotografie inedită. Toate lucrările din cadrul „Focus Sibiu 2009” vor fi incluse într-un album ce urmează să fie tipărit în serie limitată. „Tema aleasă de noi este una destul de comună şi totuşi absentă în Sibiu. Intenţia noastră este de a cuprinde toate lucrările într-un album ce va însoţi expoziţia an de an.  Cred că e timpul ca pe lângă albumele foto cu Turnul Sfatului, Podul Minciunilor şi aceleaşi clădiri de patrimoniu, Sibiul să aibă un album care să prezinte adevărata viaţă a oraşului. Sibiul real are mai multe de arătat” a declarat Sebastian Marcovici, unul dintre artiştii care vor expune.

focus-sibiu-imagine-mic-1Banii de pe poze merg către animalele fără stăpân

Toate fondurile obţinute din vânzarea fotografiilor vor fi direcţionate către proiectul demarat în anul 2008 de Asociaţia Animal Life în parteneriat cu autorităţile locale şi o parte a mass-media din Sibiu privind adoptia animalelor fără stăpân. „Animalele fără stapan încă sunt privite ca o problemă la care puţini încearcă să găsească o rezolvare. Cred cu tărie că singura soluţie pentru ameliorarea situaţiei animalelor în România şi în Sibiu este schimbarea mentalităţii şi atitudinii oamenilor din jurul nostru. Dacă prin expoziţia noastră, vom reuşi să ajutăm şi un singur câine să-şi găsească o familie iubitoare, înseamnă că efortul nostru n-a fost în zadar” a declarat Silvana Armat. Expoziţia va fi deschisă în perioada 18 decembrie – 18 ianuarie,  în fiecare zi, de luni până vineri,  între orele 08.00 şi 16.00. Intrarea este liberă.

Ultima oră

Comentariul meu