piata mareIată cum arată calendarul principalelor evenimente artistice în această lună şi de Crăciun până în pragul Anului Nou.

În ordine cronologică, cel mai apropiat este evenimentul care le aduce sibienilor vineri, 11 decembrie, un concert de colinde semnat Ştefan Hruşcă, vocea clasică a colindelor româneşti. Începând cu orele 19.30, la Sala Thalia din Sibiu sibienii se vor putea delecta cu cele mai frumoase cântece de Crăciun.

ART Fashion la Gong

În data de 12 decembrie va avea loc la Teatrul Gong prima ediţie Art Fashion, începând cu ora 18. Evenimentul va consta într-o prezentare de costume de scenă folosite dans sportiv, balet şi costume de antrenament. Între prezentările de costume, sportivii de la şcoala de dans Forever Dance vor aduce în faţa publicului şi momente de dans folosind costume prezentate. Intrarea este liberă. Evenimentul este organizat de şcoala de dans Forever Dance cu sprijinul municipalităţii sibiene.

spargatorul de nuciSpărgătorul de nuci la balet

Teatrul de Balet Sibiu va prezenta în data de 16 decembrie 2009, ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu o nouă premieră. Este vorba de spectacolul “Spărgătorul de Nuci”, în coregrafia şi regia lui Valentin Barteş. Spectacolul este reluat in data de 17 decembrie, la ora 19. Biletele se găsesc la Casa de Cultură a Municipiului iar în seara spectacolului se vor găsi la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Festival de Magie

Teatrul Gong prezintă în perioada 16-18 decembrie cea de a II-a ediţie a  Festivalului Internaţional de Magie „MAGIC SHOW FEST”, care stă sub semnul celor 60 de ani de activitate. Evenimentul aduce în faţa publicului spectacole de animaţie, teatro dei piedi, iluzionism, mentalism, fachirism şi scamatorii, precum şi reprezentaţii care îmbină arta dansului şi a circului.

magieConcert Acapella

Grupul vocal Acapella ne introduce în spiritul sărbătorilor de iarnă cu un concert de colinde vineri, 18 decembrie, începând cu orele 13, în sala mare a Primăriei (în cadrul Centrului de Informare Turistică).

Balet în 31 decembrie şi 1 ianuarie

Teatrul de Balet Sibiu împreună cu S.Y.O. – Sibiu Youth Orchestra urcă pe scena Sălii Thalia pentru un eveniment organizat în premieră de Anul Nou la Sibiu: « Concert Simfonic de Operă şi Balet, Altfel de Anul Nou ! ». Spectacolul va avea loc în data de 31 decembrie 2009, începând cu ora 18, respectiv în data de 1 ianuarie 2010, începând cu aceeaşi oră şi va aduce în faţa publicului momente din cele mai îndrăgite arii, uverturi şi opere clasice precum: « Faust », « Spărgătorul de Nunci », « Traviata », « Carmen », « Tosca » şi « Silva ».

Ultima oră

Comentariul meu