iohannis iorgaOdată cu încheierea lucrărilor pe ultimul tronson, municipalitatea, prin intermediul constructorului contractat – SC Geiger SA –  a finalizat lucrările de reabilitare şi modernizare a străzii Nicolae Iorga.

Lucrările pe strada Nicolae Iorga au demarat în luna octombrie 2008, lungimea totală a străzii fiind de 1,3 km. Lăţimea carosabilului a fost ajustată pentru a permite crearea mai multor spaţii de parcare care în prezent totalizează peste 450 de locuri. Valoarea totală a contractului achitată de municipalitate a fost de 8.982.691, 55 lei. „Au fost reabilitate reţelele de utilităţi pe această stradă, municipalitatea asigurând modernizarea reţelei de apă, reţelei de iluminat public, realizarea canalizaţiei pentru fibră optică în care au fost coborâte cablurile aeriene şi amenajarea canalului pluvial. Consider că în acest fel s-a asigurat o reabilitare completă a străzii. Pe lângă acestea, au fost reconfigurate şi locurile de parcare şi au fost organizate conform unui concept unitar.” a declarat primarul Klaus Iohannis. Modernizarea ultimului tronson situat între Bulevardul Mihai Viteazu şi Calea Cisnădiei a demarat în luna iunie a acestui an.

Peste 250 de locuri de parcare

Constructorul a executat conform contractului lucrări de reabilitare a carosabilului pe acest tronosn pe o lungime de 485 de metri. Au fost create pe acest tronson parcări cu un total de 252 de locuri de parcare. Stâlpii de iluminat public precum şi corpurile de iluminat au fost schimbate. Constructorul a amenajat trotuarele şi a creat în acestea spaţii în care urmează să fie plantaţi copaci.

iorgaCe s-a făcut pe Iorga

Strada Nicolae Iorga este o stradă cu volum de trafic mediu, colectând traficul de pe străzile cartierului Hipodrom. Pentru a fluidiza traficul de pe străzile adiacente, toate intersecţiile cu strada Nicolae Iorga au fost redimensionate şi retrasate. Pentru pietoni precum şi pentru persoanele cu diabilităţi locomotorii municipalitatea a prevăzut un acces uşor în blocurile de locuinţe, în magazine şi în dispensar. Staţia de taximetre şi staţiile de autobuz au fost reamenajate iar zonele dintre blocuri au fost reconfigurate cu pavele şi sunt în prezent parcări. Pe toată lungime străzii au fost amenajate 9 parcări, celelalte locuri fiind marcate pe carosabil. „Am finalizat o investiţie foarte importantă, şi ca utilitate şi ca amploare. Constructorul a executat această lucrare foarte bine şi a acordat un termen de garanţie de trei ani, ceea ce vine să garanteze calitatea lucrărilor executate. Cred că locatarii străzii şi sibienii se pot bucura acum de o stradă funcţională şi care arată şi foarte bine.”  a mai spus primarul Klaus Iohannis.

Ultima oră

Comentariul meu