igp1794E.On Gaz a dat un comunicat în care spune că începând cu orele 19.30 E.ON Gaz Distribuţie începe reluarea treptată a alimentării cu gaze naturale în municipiului Sibiu. Primăria spune că alimentarea se va relua cel târziu la 20.30.

Începând cu această seară, în jurul orelor 19.30 compania E.ON Gaz Distribuţie începe reluarea treptată a alimentării cu gaze naturale a consumatorilor din municipiul din Sibiu. ”Dată fiind complexitatea operaţiunii, finalizarea realimentării cu gaze naturale a tuturor consumatorilor din municipiul Sibiu va fi realizată în cursul zilei de mâine” se arată în comunicatul celor de la E.On. Municipalitatea sibiană, prin vocea lui Mirela Gligore spune că distribuția va fi reluată în jurul orei 20.30.

În scopul evitării producerii unor evenimente nedorite, ce pot surveni o dată cu reluarea alimentării cu gaze naturale în  municipiul Sibiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu şi compania E.ON Gaz recomandă cetăţenilor să aibă în vedere şi să respecte următoarele măsuri:

–          după reluarea distribuţiei gazelor naturale supravegheaţi modul de ardere a acestora timp de 30 minute;

–          pentru verificarea etanşeităţii instalaţiilor şi a racordurilor,  utilizaţi numai soluţie cu apă şi spumă, şi nu flacără;

–          pe fondul scăderii presiunii gazului metan pe instalaţie, există riscul ca gazele combustibile nearse să se acumuleze în încăperi în cantităţi ce pot forma amestecuri explozive;

–          dacă în locuinţă se simte miros de gaz, nu folosiţi instalaţia electrică şi nu aprindeţi brichete, chibrituri etc.

–          deschideţi larg fereastra pentru a aerisi bine încăperea şi, dacă mirosul de gaz persistă  anunţaţi echipele de intervenţie specializate.

Ultima oră

Comentariul meu