0-477Mircea Geoană era dat drept câştigător de trei institute de sondare la ora 21.00, în timp ce unul spunea că scorul este egal între candidaţi. Primarul Sibiului se pregăteşte să facă Guvernul României.


Mircea Geoană a obţinut, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, 51,2% din voturi, în timp ce Traian Băsescu are 48,8%, potrivit exit-poll-ului INSOMAR, difuzat de Realitatea TV, după centralizarea datelor înregistrate până la ora 21.00.

Toto Mircea Geoană este câştigătorul alegerilor prezidenţiale cu 51,2% din voturi la scrutinul de duminică, cu 2,4 procente în faţa contracandidatului său, Traian Băsescu, potrivit exit-poll-ului realizat de CCSB, pentru Antena 3, pe baza datelor centralizate până la ora 19.00.

Deasemenea Mircea Geoană a obţinut 50,80 % din voturi, în timp ce Traian Băsescu a fost votat de 49,20 % din alegători, conform datelor centralizate de CURS până la ora 19.00.

Potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CSOP şi difuzat de B1Tv, Traian Băsescu a obţinut 50% la alegerile de duminică, iar Mircea Geoană 50%.

Deşi potrivit rezultatelor exit-poll-urilor ar fi pierdut, Traian Băsescu susţine că „sondajele oficiale” îl vor declara câştigător cu peste 51% din voturi.

Primarul Sibiului şi-a felicitat partenerii şi a declarat că luni pleacă la Bucureşti la negocieri. „Îl felicit, în primul rând pe Mircea Geoană, dar şi pe Crin Antonescu. Se pare că avem un nou preşedinte” a spus Iohannis.

Ultima oră

Comentariul meu