foto 11Sibiul nu a avut decât emoții firave în fața unor orădeni care nu puteau emite pretenți în fieful grupării care a câștigat etapa trecută la Cluj.

CSU Sibiu a început mai bine meciul cu Oradea, o partidă în care singura dilemă a fost pentru toată lumea cea legată de diferența la care sibienii se vor impune la finalul meciului. Universitarii nu au forțat deloc, dovadă fiind faptul că jocul nu a fost deloc unul spectaculos. Sibienii au câștigat primul cu 19-14, Clavon mizând în primele 10 minute atât pe Haiduc, cât și pe Ban sau Dohi, în lipsa lui Calotă. CSU a controlat ostilitățile și în sfertul doi, dar orădenii s-au apropiat la un singur punct pe tabelă, scorul la pauza mare fiind de 31-30 pentru CSU. Gruparea universitară a revenit mai proaspătă de la vestiare și treptat, a început să se desprindă pe tabelă grație jocului bun al lui Smith, dar și al românului Haiduc, secondat de Roberson și Johnson. În aceste condiții Sibiu a încheiat sfertul trei cu un avantaj de șapte puncte, scor 57-50. Oradea s-a mobilizat și s-a apropiat apoi la două puncte în ultimul sfert, în minutul 34 al meciului, când scorul a devenit 59-57 pentru Sibiu. Roberson a aduns însă liniște și siguranță, înscriind de 3 puncte exact când echipa sa avea  nevoie de un astfel de coș. Maric a mărit însă suspansul și a readus Oradea în joc, cu patru minute înainte de final, coșul său de 3 puncte, apropiind din nou echipa sa la un punct de gazde, scor 65-64. Roberson și Johnson au arătat însă că diferența între Sibiu și Oradea este totuși una destul de mare și au făcut ca tabela să arate cu mai puțin de 3 minute înainte de final, scorul de 72-64, pentru CSU. Ban a reușit și el apoi pe final un coș de 3 puncte, spre satisfacția tribunei. Sibiul a bătut meritat cu 85-76 și merge miercuri la Mediaș și apoi sâmbătă la Ploiești pentru două partide pe viață și pe moarte în fața primelor două clasate în clasament.

[nggallery id=452]

Știri de meci

Calotă are varicelă

Baschetbalistul Octavian Popa Calotă nu a fost inclus în lot pentru meciul cu Oradea. Jucătorul lui CSU s-a ales cu varicelă și din cauza aceasta a fost indisponibil. Calotă are șanse infime să evolueze și miercuri în restanța de la Mediaș, precum și în partida de sâmbăta viitoare cu Asesoft, la Ploiești.

S-a întors și Andruș

Jucătorul Alexei Andruș a revenit la Sibiu după o perioadă de mai bine de o lună în care a fost plecat pentru a își rezolva problemele legate de obținerea cetățeniei române, astfel încât antrenorul Darnell Clavon să îl poată folosi ca jucător autohton.

Înregistrare pe Digisport

Partida de sâmbătă seară dintre CSU Sibiu și CSM Oradea poate fi urmărită duminică la televizor de către cei care nu au putut să fie prezenți la Sala Transilvania. Meciul a fost înregistrat de canalul Digisport și poate fi vizionat duminică de la ora 13.00, înainte de meciul din serie A, dintre Fiorentina și Atalanta.

URMĂRIȚI FIȘIERUL VIDEO PENTRU DECLARAȚIILE CELOR DOI ANTRENORI.

[kaltura-widget wid=”gvdq1cidr4″ width=”400″ height=”365″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu