Membrii comunităţii de fotografi amatori  BadorGood se întâlnesc sâmbătă, 5 decembrie, la reuniunea anuală, devenită o tradiţie. Evenimentul va avea loc la Sibiu, în sala Habitus din Piata Mică la ora 14 (la subsolul Bisericii Catolice).

Expoziţia de fotografii a membrilor are anul acesta tema „Deconectaţi“. „Ideea este ca o dată pe an să ne deconectam din faţa monitoarelor, să nu mai fim personaje “online”, fără forma, ci să ne întalnim, să bem un pahar de vin, să ne uitam la fotografii şi să zâmbim. Fotografiile din expoziţie vor fi în aceeasi idee, relaxate, sperăm deconectante” spune Ciprian Ciocan, unul dintre organizatorii întâlnirii BadorGood.

La întâlnirea BadorGood va fi prezent şi fotograful Cosmin Bumbuţ, care lansează la Sibiu un proiect inedit: primul număr al revistei Punctum.

coperta1Publicaţia prezintă în paginile sale portofolii şi serii fotografice consistente, fără să abordeze subiecte legate de tehnică sau de echipamente foto. „Vrem să arătăm că fotografia înseamnă mai mult decât informaţii tehnice, numere, timpi de expunere, diafragme sau ISO. Cred că fotografiei din România îi lipseşte decenţa şi dragostea“, spune Cosmin Bumbuţ.

Revista Punctum, tipărită cu sprijinul magazinului de echipamente foto F64, apare trimestrial, iar preţul unei publicaţii este de 29 de lei. Abonamentele şi comenzile online se pot face pe www.carti-cheie.ro. La realizarea revistei au colaborat Alex Gâlmeanu, Raymond Bobar, Voicu Bojan, Gicu Şerban şi Elena Stancu.

Numele revistei este inspirat de termenul folosit de semioticianul francez Roland Barthes în volumul Camera luminoasă: „Punctum ţâşneşte din fotografie ca o săgeată, străpungându-te. Cuvântul vine din latină şi desemnează rana, incizia, semnul lăsat de un instrument ascuţit. Punctum-ul unei fotografii este întâmplarea aceea subtilă care te răneşte şi te pătrunde“.

Ultima oră

Comentariul meu