_mg_6485Deputatul Raluca Turcan a susţinut joi, alături de colegii ei preşedintele PDL Sibiu, senatorul Ion Ariton şi deputatul Cornel Ştirbeţ, o ultimă conferinţă de presă, înainte de turul al doilea de scrutin. Turcan îi îndeamnă pe sibieni să voteze Traian Băsescu, cu bune şi cu rele.

Redăm mai jos comunicatul transmis de deputatul Raluca Turcan:

„Duminică avem de ales între cel care doreşte reformarea clasei politice şi cei care, în bloc, se opun; între Traian Băsescu şi o grupare care, deşi are mai multe capete, are un trunchi comun: stagnarea şi aranjamentele de culise.

Referendumul din 22 noiembrie ne-a arătat că românii vor un Parlament unicameral, cu 300 de parlamentari. Cel care a lansat acest proiect este preşedintele Băsescu şi el este singurul care-l poate apăra. Cu Mircea Geoană la Cotroceni, referendumul va fi ignorat, iar voinţa oamenilor va fi egală cu zero. Pentru Mircea Geoană va conta doar voinţa celor din spatele său, nu voinţa românilor.

Diferenţa fundamentală dintre cei doi candidaţi asta este: Traian Băsescu e candidatul românilor, în timp ce Mircea Geoană e candidatul clasei politice din România. De aceea şi agendele lor sunt marcant diferite: unul vrea reformarea clasei politice, celălalt vrea conservarea privilegiilor clasei politice.

Eu sunt convinsă că electoratul preşedintelui Traian Băsescu vede acum clar că Mircea Geoană nu are nici un program electoral, că singurul program electoral este Jos Băsescu. Şi nici măcar nu-i aparţine lui M. Geoană, ci celor din spatele lui. Şi sunt convinsă că electoratul vede loviturile sub centură care i se dau lui Traian Băsescu, în timp ce Mircea Geoană este prezentat precum îngerii din ceruri, pur şi luminos.

Îi rog pe sibieni să vadă omul din spatele fiecărui candidat – iar în cazul lui Mircea Geoană să vadă şi oamenii care îl susţin, direct sau indirect, şi care fac treburile murdare împotriva lui Traian Băsescu.

Pe de altă parte, condamn ferm modul în care Mircea Geoană şi PSD au încercat să acapareze Ziua Naţională a României printr-o manifestare pur electorală, precum şi prin mascarada anticomunistă pe care au jucat-o – dintre toate locurile posibile – tocmai la Timişoara.

Mircea Geoană, cel care vrea să fie preşedintele tuturor românilor, a dovedit din păcate lipsă de respect faţă de 1 decembrie, folosind această zi simbolică pentru români doar în scopul de a-şi ajuta propria candidatură prezidenţială.

Fac un apel la toţi sibienii să nu se lase înşelaţi de candidatul Mircea Geoană. El rămâne acelaşi politician superficial şi cu convingeri variabile, dispus să facă şi să spună orice pentru a lua nişte voturi în plus. Va lua ceva voturi, dar nu-i vor ajunge pentru a fi preşedintele României. Eu cred că pe 6 decembrie 2009 românii îl vor alege preşedinte, din nou, pe Traian Băsescu.

De asemenea, aş vrea să fac un apel către electoratul liberal din judeţul Sibiu: aveţi în turul 2 un candidat de centru-dreapta şi un candidat de centru-stânga. Votaţi candidatul care vă reprezintă cel mai bine interesele, candidatul care a introdus şi a susţinut cota unică, care a condamnat comunismul şi care a adus bazele americane în România. Gândiţi liber, votaţi liber.

Un singur lucru îi mai rog pe sibieni: duminică, la vot, când au buletinul de vot şi ştampila în mână, să voteze un om, nu o mască. Un om cu toate calităţile şi defectele lui, şi nu o mască, ce poate fi oricum, numai autentică nu“

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. Momeala cu Iohannis nu a tinut,dupa alegeri oricum uitau de el,interesele sunt prea mari..oricum Prostanacul nu si-a desmintit porecla lui Iliescu la intrevederea cu presedintele.
    Votati cu noi,ca-l votati pe Iohannis…pai de cand se voteaza premierul? nu m-as lasa folosit ca momeala…mincinosi si prefacuti..oamenii lui Vnatu,Vanghele,Nastase..
    Votati echipa….echipa imbogatitilor care au dosare in instanta,,Vantu si Popa,,despre care Geoana nu stia cine este,dar caruia ca si ministru de externe i-a inlesnit sederea de 9ani in Indonezia,ca sa nu depuna marturie contra lui Vantu…cum poti minti o tara ca nu stii cine este Popa?
    Mai documentati-va …
    votati schimbarea si modernizarea Statului…

  2. Ce fain v-a pacalit Iohannes in sus,Iohannes in jos..de parca m fi prosti,deja vorbeau intre ei ca in 4 luni il vor schimba,Iohannis e destept,i-a mirosit deja…

  3. Da,votati echipa Vantu_Patriciu_Nastase-Iliescu…di la mai mare…Pdl-l-a facut dusman..dar cu adoptiile domiei sale cum este? cine se aseamna se aduna..daca re nume de neamt ii poate pacali pe roamnai?
    Unul singur a fost regele Mihai…cu nume de neamt,nu va imbatati cu apa rece…
    Sa vrei a deveni presedinte si sa nu cunosti tratatele cu Rusia,aducatoare de beneficii,acuzand ca Basescu a stricat relatia cu Rusia..sa mergi la Moscova de trei ori pe sest,parca ar fi Romania tara ta,de fapt asa s-au si purtat in campanie..ne-au pus rosu peste tot,desi s-a votat 32% cu Pnl,ce are PNL cu rosii comunisti?
    sa nu stii ca Titulescu a spus acele vorbe intr-o telegrama,cand a fost vorba de a face tratative pe termen lung cu Rusia,ca min.de externe..trebuia sa fie la punct cu toate…
    Sa minti ca nu stii cine este Popa cel acre a fost inchis si caruia i-ai prelungit viza in Japonia,pana si eu stiam cine e (pensionara fiind)dar sa te duci noaptea ca prostanacul la Vantu….pe ultima suta de metrii…prsostul satului sa fii si tot ai sti mai multe…
    Votati-l,,,pe GEO_ANA>
    Cu rele si bune il votez pe Basescu,e un om de actiune si este cel care nu va acoperi toate hotiile magnatilor cum a facut PDS.
    Mai bine mort decat comunist,mai bine golan decat activist…sper sa se schimbe in continuare Statul…nu-l vor pe Basescu pentru ca sunt prea multi hoti..care devin hoti de sentimente..slab oricum Geoana…slab,,minte cand stie cata lume il asculta..
    La Suceava desi in campanie ,tv a aratat cum le spune aoamenilor nemernicii dracului..ce are el in inima fata de noi?poti vorbi aa despre cei de la acre astepti votul?
    Iliescu si scoala lui…Mai vor sa vanda si Posta,,Tv sunt vandute toate in afara de Nasul,numai minciuni…

  4. Oricum nimeni nu il voteaza pe Geaona.Voteaza o echipa.
    Eu,familia si prietenii votam pentru Johanis Prim ministru.
    Aici e marea greseala a PD-Lului nu trebuia sa-si faca dusman din primarul Sibiului,din cauza asta pierde actualul presedinte postul de la Cotroceni.Cred ca o sa urmeze o restructurare masiva a organizatiei Sibiu,prea multe greseli a facut.