iohannis votIohannis a venit cu soţia şi a votat numai pentru prezidenţiale, refuzând să îşi exprime votul şi la referendum. La gară lumea a mers în număr mare să voteze în secţia specială.

Edilul şef  a venit în jurul orei 10.00 şi a stat frumos la coadă, alături de soţia sa, pentru a vota. Iohannis a spus că a votat pentru normalitate şi a spus că nu a votat şi la referendum pentru că nu i se pare că ar fi ceva în folosul statului. Iohannis a plecat apoi spre casă, iar în această după amiază va decola către Paris, acolo unde participă la evenimentul World Monument. Iohannis va merge la expoziţia făcută de cei de la Muzeul Brukenthal, iar spre finalul vizitei care durează o săptămână va face loby pentru atragerea de finanţări pentru restaurarea mai multor monumente din Sibiu.[nggallery id=442]

MULTĂ LUME LA GARĂ

Gara din Sibiu nu a dus lipsă de votanţi în secţia special amenajată aici pentru cei care nu sunt din municipiul Sibiu şi din diferite motive au fost nevoiţi să fie în oraş azi. Cei care votează aici, completează o fişă specială şi sunt înregistraţi cu o cameră video. Până la ora 10.00 votaseră la această secţie aproximativ 50 de persoane.

[kaltura-widget wid=”m7afen3om0″ width=”400″ height=”365″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

TURCAN – HARNICĂ LA VOT.

Primul parlamentar de Sibiu care a mers şi a votat a fost Raluca Turcan. Aceasta s-a trezit devreme şi a mers la 8.00 dimineaţa ca să îşi exprime dreptul la vot. Turcan a spus că în primul rând a votat pentru un preşedinte care simte că o reprezintă. „Am votat pentru ca România să aibă instituţii funcţionale, eficiente, care îşi fac datoria faţă de oameni’, a spus Raluca Turcan.  La Sibiu sunt aşteptaţi la urne, duminică, 375.408 alegători, care au la dispoziţie 471 de secţii de votare, dintre care 71 sunt secţii speciale. Paza acestor secţii este asigurată de peste 2.500 de poliţişti şi jandarmi.

Ultima oră

Comentariul meu