mainSmith a făcut cel mai bun meci pentru CSU Sibiu în acest sezon, americanul fiind principalul “vinovat” pentru succesul sibienilor, acesta marcând 36 de puncte cu Otopeniul.

Sibiul a început mai bine ca în celelalte partide jucate acasă în acest tur de campionat, partida cu CS Otopeni. Sibiul conducea după 2 minute cu 5-0, graţie coşurilor lui Smith şi Brown. Otopeniul a ţinut aproape însă, Crăciun şi Seals, fiind oamenii care au ţinut echipa de lângă Bucureşti în ceafa jucătorilor lui Clavon. „Dee” l-a introdus în minutul 5, pe noul venit Roberson, dar americanul s-a încălzit mai greu, ratând primele două aruncări la coşul Otopeniului. Sibiul a condus după primele 10 minute cu 18-17 şi a venit sfertul doi, care a fost de departe al lui Smith, americanul înscriind coşuri superbe şi pasând ideal pentru finalizări de sus ale lui Roland. Roberson a marcat primele puncte în minutul 18, din două aruncări libere şi tot el a mai înscris încă odată de 3 puncte. Sfertul doi s-a încheiat cu un coş de mare efect al lui Smith, care a aruncat de la mare distanţă şi CSU a condus la pauza mare cu 40-37.

Smith în mare formă

CSU a rezistat pe tabelă în avantaj şi în sfertul 3 graţie jocului bun făcut de Smith. Americanul a făcut adevărat spectacol. A pasat, a înscris din întoarcere sau de la 3 puncte spre disperarea celor de la Otopeni. Sala a cântat non-stop, asistenţa fiind plăcut impresionată de jocul universitarilor. În aceste condiţii Sibiul s-a desprins just pe tabelă, sfertul 3 terminându-se cu scorul de 58-49, pentru CSU. Sfertul patru a continuat în nota de dominare a Sibiului. Roberson a ieşit şi el la rampă cu o reuşită de excepţie de la 3 puncte. Clavon l-a băgat în joc şi pe Ban, iar românul nu l-a dezamăgit, Cristi înscriind şi el un coş de trei puncte la mijlocul ultimului sfert. Roberson s-a dovedit a fi şi un bun pasator. Americanul a ridicat superb o minge pentru Smith, care a marcat de sus cu 3 minute înainte de final şi a dus scorul la 73-58. Csu a câştigat meritat cu 84-68.

CSU Sibiu:

Smith 36, Johnson 8, Ban 6, Brown 6, Calotă 2, Roland 11, Haiduc 2, Roberson 13.

CS Otopeni:

Mandache 10, Mijalovic 7, Andrei 3, Crăciun 8, Sulovic 5, Căpuşan 14, Seals 15, Zolotic 6.[nggallery id=441]

Din nou frig în sală

Sala Transilvania a fost din nou un adevărat congelator pentru spectatori. Numai fanii din galerie, au încălzit la propriu atmosfera, suporterii cântând aproape non-stop, e drept şi pe fondul unei evoluţii de excepţie ca câtorva din jucătorii lui Clavon.

Banner pentru Calotă

Octavian Popa Calotă a avut parte de un moment surpriză la începutul partidei cu CS Otopeni. Fanii de la sectoarele A şi B au afişat un banner pe care era scris „La Mulţi Ani Kevin”. Calotă a ajuns la vârsta de 25 de ani.[kaltura-widget wid=”531d380css” width=”400″ height=”365″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Ultima oră

Comentariul meu