Johann Strauss Ensemble„Concert de Crăciun”, va avea loc pe scena Sălii Thalia. Preţul unui bilet la spectacol este de 200 lei, iar numărul de locuri este limitat.

Muzicienii austrieci de la Johann Strauss Ensemble revin, pentru a patra oară în Sibiu, cu un nou spectacol de gală, în preajma Crăciunului, intitulat. „Christmas in Vienna”. Artiştii vor crea o atmosferă vieneză în seara de 14 decembrie, la Sala Thalia, de la ora 19.00, în program figurând lucrări compuse de Franz Lehár, Karl Komzak, Julius Fucik, precum şi celebrele teme de Crăciun ale lui Johann Sebastian Bach. Prim solistul şi dirijorul acestui concert este talentatul şi charismaticul concertmaster al orchestrei celebrului palat Schonbrunn din Viena, Russell McGregor. El se declară îndrăgostit de România, unde a reulit să îşi facă mulţi prieteni.. „Romania este o ţară foarte dragă sufletului meu. Revin cu plăcere de fiecare dată şi am reuşit să îmi fac zeci de prieteni. Constat că dorinţa pentru cultură este mai mare pe an ce trece, ţara dumneavoastră ajungând un important «consumator cultural». Pentru noi începe să devină o tradiţie Turneul de Crăciun din România”, spune Russell McGregor. Talentaţii muzicieni austrieci revin la Sibiu, după ce în urmă cu doi ani au uimit Sibiul cu o premieră în istoria concertelor susţinute de ei: au acompaniat evoluţia pe gheaţa patinoarului din Pavilionul 90 a campionilor naţionali din România, Germania şi Polonia, într-un program inedit şi unic de muzică simfonică şi patinaj artistic.

Nume de legendă

Johann Strauss Ensemble a fost fondat în 1985 de către muzicienii din Bruckner Orchesters Linz. Sunetul tipic şi unic austriac, plus o picătură de umor, stau la baza succesului internaţional al acestei orchestre de virtuoşi, aplaudată cu entuziasm de spectatori de pe toate meridianele. Vioara la care cântă Russell McGregor a fost fabricată de celebrul lutier italian Carlo Giuseppe Testore în anul 1697.

Aclamaţi în marile capitale europene

Până în prezent, Johann Strauss Ensemble a concertat cu succes la Paris, Londra, Monaco, Madrid, Roma, Berlin, Salzburg, Viena, Tokyo şi în multe alte oraşe ale lumii, colaborând cu violonişti precum Joji Hattori, Aleksey Igudesman sau Alfred Pfleger. De-a lungul anilor, ei au fost dirijaţi de Martin Sieghart, Christoph Campestrini sau Werner Steinmetz.

Turneul în România al Johann Strauss Ensemble se desfăşoară sub înaltul patronaj al ambasadorului Austriei la Bucureşti, Martin Eichtinger. Preţul unui bilet la spectacol este de 200 lei, iar acestea pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrală de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 17.

Ultima oră

Comentariul meu