kiosk-outsideMunicipalitatea sibiană a organizat în data de 10 noiembrie o licitaţie pentru închirierea domeniului public în vederea amplasării de chioşcuri pentru distribuţia de presă.

În cadrul acestei proceduri de licitaţie publică deschisă au fost scoase primele cinci terenuri cu această destinaţie care se vor supune noului regim în acest domeniu, reglementat prin HCL 331/2009. Cele cinci terenuri sunt situate în următoarele locaţii: Piaţa Gării, Şoseaua Alba Iulia, strada Haţegului, str. Gheorghe Ţiţeica şi strada Ludoş.

Trei firme la licitaţie

Un număr de trei firme au prezentat oferte pentru cele cinci locaţii, toate fiind adjudecate în cadrul procedurii. Preţul de pornire a fost de 51,58 de lei/metru pătrat/lună pentru terenurile situate în zona I de impozitare şi 39,34 lei /metru pătrat/lună pentru cele situate în zona II. În cadrul procedurii de licitaţie preţurile de adjudecare au fost situate între 49 lei/metru pătrat/lună şi 230 lei/metru pătrat/lună. Firmele care au adjudecat aceste terenuri vor putea amplasa chioşcuri de dimensiune 3 x 3 metri, cu înălţime minimă de 2 metri, confecţionate din tâmplărie cu profil din aluminiu şi geam termoizolant (este exclusă folosirea tâmplăriei PVC).

Chioşcuri polivalente

Aceste chioşcuri vor putea fi folosite pentru distribuţia  de presă şi pentru vânzarea de băuturi răcoritoare, produse din tutun, îngheţată preambalată, tichete de parcare şi bilete Tursib. „Încercăm în acest fel să ordonăm aspectul oraşului şi din acest punct de vedere şi de aceea am impus prin hotărâre de Consiliul Local aspectul acestor chioşcuri pentru distribuţia presei. Pe măsură ce alte spaţii se vor elibera, în urma ajungerii la termen a vechilor contracte, vom scoate noi spaţii la licitaţie.” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Ultima oră

Comentariul meu