6
Foto: Sebastian Marcovici

Ieșenii au tras odată și bine pe poarta Mediașului, dar gaziștii au câștigat meritat după cum au stat lucrurile în teren.

Neînvinși de șase etape, dar și fără victorie în ultimele patru meciuri disputate în liga 1, medieșenii au tânjit pe bună dreptate după o partidă la capătul căreia să ia toate cele trei puncte în joc. Cum meciul cu Iașiul se anunța ca fiind unul și împotriva unei grupări cu care gazdele se vor lupta pentru un loc pe la jumatea clasamentului, gaziștii au început în forță partida. Kubala a a avut prima șansă de gol chiar după 6 minute, dar Brăneț a fost ocrotit de șansă, balonul șutat de la 18 metri, ocolindu-i buturile. Nu același lucru s-a mai întâmplat și în minutul 11, când Silvășan bine angajat de Dudiță, l-a executat pe portarul ieșenilor, cu un șut pe jos din 15 metri. Ieșenii au ajuns la poarta lui Buctha mai periculos, abia în minutul 19, dar lovitura de cap a lui Costache nu a prins cadrul porții lui Buchta. Cum nu era de ajuns că au jucat modest, moldovenii au rămas în 10 oameni, Bratu fiind eliminat de Colțescu pentru că l-a călcat tare pe Silvășan.

Ocaziile au început apoi să curgă în valuri în careul ieșenilor. Pârvulescu, Dudiță și Kubala de două ori, au trecut pe final de prim mitan pe lângă golul desprinderii pe tabelă, spre disperarea lui Grigoraș care a ieșit la margine să își certe jucătorii. Medieșenii s-au fript din nou la fel ca și cu Brașov sau Vasluiul în Cupă. Miclea a tras pe jos în ultimul minut al reprizei I, de la 16 metri și Buchta, visător nu a reușit să respingă balonul. Mediașul a continuat să atace furibund la poarta ieșenilor și după pauză.

Alex Munteanu a ratat și el incredibil în minutul 52, când a șutat direct în Brăneț, din 14 metri, după o pasă excelentă a lui Dudiță. Brăneț s-a opus cu succes două minute mai târziu, când, cu prețul unei accidentări a ieșit bine în fața lui Silvășan, în 6 metrii și a salvat echipa sa de la un gol ca și făcut. Treptat jocul s-a mai stins din spectaculozitate, medieșenii pierzându-și din elan. Silvășan a căzut în careu după un duel cu Bârlădeanu, dar Colțescu nu a acordat decât un cartonaș galben, medieșeanului, în minutul 70, pentru simulare. Bud a ratat apoi incredibil, șutul lui din 6 metri lateral dreapta trecând puțin pe lângă poartă. Hoban a adus fericirea în tribune, când nimeni nu se mai aștepta.

Fundașul Gazului a primit o minge la 9 metri, a driblat scurt 2 adversari și a marcat în poarta părăsită de Brăneț, prost ieșit în întâmpinare, cu patru minute înainte de finele partidei. Bârlădeanu a fost la un pas de a fi erou pentru Iași pe final de meci, când trasorul acestuia de la 19 metri lateral dreapta, a lovit bara porții medieșene. Scorul a rămas însă 2-1 pentru Gaz Metan, spre disperarea lui Grigoraș care a sperat că poate ciupi un punct la Mediaș, așa cum a făcut-o în sezonul trecut când se afla pe banca Galațiului.

GAZ Metan – Poli Iași

Marcatori: Silvășan (11), Hoban (86) / Miclea (45)

Spectatori: 2500

Gaz Metan:

30.Buchta – 25.Markovici, 15.Hoban, 8.Buzean (11.Cigan 74), 19.Lazăr – 5.A. Munteanu, 17.Dudiță (10.Bud 54), 21.Todea, 7.Kubala – 22.Pârvulescu (23. Marovic 84), 77.Silășan.

Antrenor Cristi Pustai

POLI Iași:

1.Brăneț – 13.Bratu, 15.Mihajlov, 23.Ilie (8.Ignatov 46), 3.Costache –19. Bârlădeanu, 24.Straton (10.Constantin 68), 28.Munteanu, 18.Miclea – 9.Bâlbă (17. Lamine 79), 11.Bujor.

Antrenor Petre Grigoraș

Cartonașe galbene:

Mihajlov (9), Costache (13), Dudiță (24), Lazăr (28), Ilie (32), Markovici (46), Bujor (81), Miclea (83), Ignatov (85),

Cartonașe roșii:

Bratu (31) – l-a călcat pe Silvășan.

[nggallery id=428]

Cristi Pustai – antrenor Gaz Metan:

A fost un meci special pentru mine, pentru că era cu numărul 100 pe banca tehnică a Gazului. Am avut ceva emoţii, dar n-am vrut să le transmit şi jucătorilor şi le mulţumesc pentru victorie. Am ratat mult, dar sincer mi-aş dori ca în fiecare meci să avem atât de multe ocazii. Va veni şi timpul când vom reuşi să marcăm mai mult

Petre Grigoraș – antrenor Poli Iași:

Am avut probleme de sănătate la lot, am băgat chiar jucători incomplet nerefăcuţi pe teren, dar am jucat extraordinar azi. Gazul a avut mai multe situaţii de a marca. A fost un spectacol frumos, poate că reuşeam şi noi un egal dacă eram mai atenţi. Ar fi fost o gură importantă de oxigen pentru noi. Aşa, aşteptăm etapa următoare şi sperăm şi noi să mai luăm ceva puncte. La un moment dat nu credeam că vom juca acest meci, pentru că aveam jumătate dintre jucători gripaţi”[kaltura-widget wid=”tchr45jz0s” width=”400″ height=”365″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ align=”left” /]

Ultima oră

Comentariul meu