afish[1]Cu ocazia împlinirii a zece ani de înfrăţire între oraşele Rennes şi Sibiu va fi prezentă la Sibiu în perioada 06-08 noiembrie 2009 o delegaţie de şase persoane, reprezentând municipalitatea oraşului din Franţa, Muzeul de Arte Frumoase din Rennes şi societatea civilă.

Sărbătorirea acestui frumos parteneriat între cele două oraşe va fi marcată şi de două evenimente culturale. Primul eveniment a fost pregătit de Muzeul de Arte Frumoase din Rennes, în colaborare cu Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu şi Primăria din Rennes şi constă într-o expoziţie cu titlul „Muza Bretonă”. În cadrul acesteia vor fi expuse creaţii ale câtorva dintre cei mai celebrii artişti bretoni de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea. Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 6 noiembrie 2009, ora 17, la Casa Albastră (Piaţa Mare nr. 5), iar expoziţia va rămâne deschisă publicului până la data de 7 februarie 2010.

Concert Ultraj la Gong

Al doilea eveniment este organizat de Asociaţia de Prietenie Ille Et Vilaine Sibiu care invită publicul la două evenimente prilejuite de această aniversare: expoziţia de  fotografii “ 10 ani de amintiri…şi aventura continuă”  şi concertul  de muzică susţinut de grupurile “Micronologie” din Rennes şi “Ultraj” din Sibiu. In deschiderea concertului va cânta Zeghe. Cele două manifestări sunt organizate de grupul “Festineri” din cadrul asociaţiei şi vor avea loc sâmbătă, 7 noiembrie, la ora 17, la Teatrul “Gong” în prezenţa delegaţiei din Rennes. Intrarea este gratuită. La Casa Ille et Vilaine este deschisă expoziţia semnată de Daniel Bălţat cu titlul “Creative” care prezintă fotografii reprezentând monumente din Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu