morilorIorga, Călăreţilor, Bielz, Filarmonicii, Xenopol, Turda, Morilor şi Movilei sunt aproape reabilitate, lucrările urmănd să se încheie în curând.

Pe strada Nicolae Iorga, o investiţie de mare amploare, lucrările se apropie de finalizare şi pe ultimul tronson, cel situat între Bulevardul Mihai Viteazu şi Calea Cisnădiei. Constructorul a finalizat turnarea stratului de uzură şi asfaltarea trotuarelor. În următoarea perioadă va fi finalizată şi amenajarea parcării de la intersecţia cu Calea Cisnădiei şi se va trece la executarea marcajelor şi montarea indicatoarelor. Tronsonul străzii Aleea Călăreţilor situat între strada Goga şi Privighetorilor va fi finalizat în ceea ce priveşte carosabilul. Celălalt tronson al străzii situat între strada Privighetorilor şi Ludoş va fi adus la nivel de balast pentru a putea permite traficul, lucrările urmând să fie finalizate anul viitor. În cazul pachetului de 19 străzi, lucrările sunt finalizate în proportie de 70%. Pe strada Căprioarelor şi Secerătoarelor lucrările la infrastructura rutieră vor începe anul următor. Pe strada Verzăriei se lucrează în prezent la reţeaua de canalizare şi apă. Pe restul de 15 străzi s-a turnat deja primul strat asfaltic – binderul.

Marcaje pe Filarmonicii

O altă lucrare de mare amploare care se apropie de final este strada E.A. Bielz. Echipele de lucru ale constructorului au turnat binder-ul pe toată lungimea carosabilului. Trotuarele şi parcările sunt la nivel de balast, permiţând astfel utilizarea lor. Şi lucrările pe strada Filarmonicii se apropie de finalizare. În prezent constructorul mai trebuie să toarne stratul de uzură şi să efectueze marcajele. Lucrarea a presupus intervenţii la reţeaua de apă şi electrică, reconfigurarea stratului carosabil şi a locurilor de parcare. Pe strada Alexandru Xenopol pavajul a fost executat în proporţie de 75%. Montarea acestuia se va finaliza până la jumătatea lunii noiembrie şi se va continua după această dată cu betonarea trotuarelor.

Morilor gata în noiembrie

Pe strada Turda lucrările s-au desfăşurat pe tronsonul dintre Şoseaua Alba Iulia şi sensul giratoriu din Zona Industrială Vest, pe o lungime de aproximativ 1,1 km.  Au fost executate reţelele de apă şi canalizare pluvială iar pe contractul ISPA s-a executat canalizarea menajeră. Strada va fi finalizată până la primul strat de asfalt. Lucrările de refacere a carosabilului pe strada Morilor vor fi finalizate până la sfârşitul lunii noiembrie. Şi lucrările de reafacere a carosabilului pe Şoseaua Alba Iulia vor fi finalizate săptămâna viitoare, echipele de lucru urmând să iasă de pe carosabil şi vor începe lucrările în parcarea din zonă. Pe strada Movilei au fost finalizate lucrările la reţeaua de apă şi canalizare iar aşternerea pavajului a fost finalizată în proporţie de 70%, până la începerea sezonului rece urmând să fie finalizat în totalitate.

Ultima oră

Comentariul meu