Premierul  Emil Boc vede centura ocolitoare a Sibiului gata în decembrie 2010, faţă de ministrul Transporturilor, care estima finalizarea în 2011. Emil Boc împreună cu ministrul Radu Berceanu s-au aflat azi pe Centura Sibiului, întro nouă vizită de lucru.[nggallery id=419]
„Finanţarea este asigurată şi pentru anul viitor, astfel încât Sibiul să scape de coşmarul traficului greu, începând cu 2010. Această lucrare face parte dintre obiectivele pe care le vom finaliza în 2010”, a spus Emil Boc.
Construirea centurii nu se derulează fără probleme. Constructorul actual, consorţiul Max Bogl – Geiger – Comtram Sibiu dă vina pe fostul constructor, compania italiană Todini, pe care o acuză că a lăsat numeroase fisuri, ceea ce înseamnă lucrări noi în valoare de două milioane de euro.
Centura Sibiului are două tronsoane şi o valoare estimată de 70 de milioane de euro. Tronsonul 1 din centura Sibiului are o lungime de 15 km, costul estimat al lucrărilor situându-se în jurul sumei de 50 de milioane de euro. Pentru această primă bucată din centură, durata contractului este de 18 luni, urmând să fie terminată în ianuarie 2010.

Ultima oră

Comentariul meu