stenografieSibienii sunt chemaţi să participe la un curs de iniţiere în informatica pentru copii şi la mai multe acţiuni ale Serviciului de Carte pentru Copii. Cine vrea să înveţe stenografie este aşteptat joi la Biblioteca Astra.

Luni, 26 octombrie, la orele 13, la Serviciul Carte pentru Copii şi Tineret (Corpul B, et. I), va avea loc Cursul de iniţiere în informatică pentru copii; la orele 14, va avea loc Cursul de limba engleză, realizat de studenţi voluntari de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Luni, 26 octombrie, la orele 17, în Sala de festivităţi a Corpului A al Bibliotecii ASTRA (et. II), va avea loc vernisajul expoziţiei Întoarcerea Pelerinului din Bordeaux. Radu Stanca – Hölderlin şi chemarea cosmică a lui Eminescu, semnată de pictorul Eugen Tăutu. Expoziţia cuprinde lucrări originale şi reproduceri fotografice după lucrările artistului aflate în colecţii particulare. Vernisajul va fi prefaţat de un recital de muzică clasică susţinut de elevii Liceului de Artă din Sibiu.

Marţi, 27 octombrie, la orele 13, o delegaţie de reprezentanţi ai Serviciului Carte pentru Copii şi Tineret se va deplasa la Spitalul Clinic de Pediatrie „Luther” din Sibiu, unde vor susţine un program educativ pentru copiii internaţi. Acţiunea face parte din proiectul Biblioteca dincolo de ziduri.

Miercuri, 28 octombrie, la orele 10, la Serviciul Carte pentru Copii şi Tineret, se va desfăşura emisiunea de televiziune Lumea minunată a copiilor, în colaborare cu Radioteleviziunea Sibiu. Copii de la mai multe instituţii de învăţământ din Sibiu participă la prezentarea poveştilor lor preferate. Îndrumaţi de bibliotecari ai acestui serviciu, copiii discută despre acţiunea poveştilor şi învăţămintele pe care şi le pot însuşi, iar apoi desenează scenele care le-au plăcut. Emisiunea este relizată în fiecare miercuri, la aceeaşi oră, şi este difuzată la TV Sibiu, sâmbăta, la orele 11:30.

Miercuri, 28 octombrie, între orele 11 şi 16, în foaierul Corpului B al Bibliotecii ASTRA, Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie verifică gratuit pulsul, tensiunea şi indicele de masă corporală.

Joi, 29 octombrie, la orele 12, la Serviciul Carte pentru Copii şi Tineret (Corpul B, et. I), va avea loc Cursul de stenografie, susţinut de Nicolae Rodean.

Vineri, 30 octombrie, între orele 15 şi 16, la Serviciul Carte pentru Copii şi Tineret (Corpul B, et. I), se va desfăşura Cercul de educaţie civică.

Ultima oră

Comentariul meu