_igp0585Crucea Roşie Sibiu a lansat azi un proiect de ajutorare a sibienilor aflaţi în dificultate în vreme de criză. Voluntarii au pus bazele Băncii de Alimente, împreună cu Hypermarketul Carrefour.

Ideea este simplă. Când mergeţi la cumpărături în Carrefour, unele rafturi cu produse neperisabile sunt marcate cu insemne speciale şi vă îndeamnă să ajutaţi, donând produse pentru banca de alimente. Pe lângă cumpărăturile dumneavoastră, mai puteţi scăpa în coş şi un kilogram de făine, ulei, etc. iar la casă, după ce le plătiţi, primiţi un abţibild cu Banca de Alimente, îl lipiţi pe produsul donat, pe care îl depozitaţi ăîn containerele speciale.

Produsele merg într-un depozit special şi sunt apoi distribuite de Crucea Roşie familiilor alese în urma anchetelor sociale.

Trihenea a umplut coşul pentru săraci

Invitaţi să lanseze acest proiect la Sibiu au fost joi la prânz preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch şeful IPJ, Lucian Muntean, prefectul Constantin Trihenea şi realizatorul emisiunii Pulsul Adevărului şi Raluca şi Răzvan de la Antena 1 Sibiu, Răzvan Marcu.

Exact în această ordine au crescut şi sumele cheltuite pentru produsele care au ajuns în Banca de Alimente. Preşedintele Martin Bottesch a apreciat ideea şi a dat rapid o raită pe la rafturi, cumpărând alimente de bază în valoare de circa 60 de lei. Şeful Poliţiei a plusat şi a donat alimente de 150 de lei, pentru ca prefectul Trihenea, care a declarat că merge rar la cumpărături, ultima astfel de incursiune petrecându-se în urmă cu trei luni, să umple coşul. Trihenea a cumpărat de toate, de la făina, paste făinoase, conserve, ulei şi până la ketchup şi muştar, coşul său fiind taxat la casă cu 370 de lei.

Dumneavoastră nu trebuie să vă luaţi la întrecere cu prefectul, dar puteti strecura măcar un produs în coşul d ecumpărături pentru semenii noştrii.[nggallery id=407]

Ultima oră

Comentariul meu