Prefectura Sibiu spune că Direcţia de Sănătate Publică din Sibiu susţine că suspiciunea de toxiinfecţie, la cei 25 de copii din Racoviţa, nu se confirmă că provine din produsele distribuite în şcoală.
Prefectura Sibiu a anunţat miercuri după amiază că, conform informării primite din partea Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, copiii din comuna Racoviţa internaţi, în data de 9 octombrie, la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, cu suspiciunea de toxiinfecţie alimentară, au fost externaţi în data de 10 octombrie, starea lor generală fiind bună. Probele alimentare (lapte-corn) recoltate au fost analizate, iar rezultatele au fost negative sub aspectul parametrilor fizico-chimici şi microbiologici. „La recomandarea Direcţiei de Control din Ministerul Sănătăţii, au fost recoltate probe biologice de la cele două persoane responsabile cu distribuirea alimentelor, precum şi din camerele unde sunt păstrate aceste alimente şi din clasele elevilor suspectaţi de toxiinfecţie alimentară. Aceste probe sunt în lucru. În ce priveşte probele de apă, ele se încadrează în parametrii prevăzuţi de Legea 458/2002” se arată în comunicatul prefecturii Sibiu. Concluzia DSP Sibiu este că în cadrul colectivităţii de şcolari, din comuna Racoviţa, nu s-a evidenţiat agentul de influenţare a cauzelor apariţiei unei toxiinfecţii alimentare.