portofel golFurtul prin „îmbrăţişare”, cum îi spun poliţiştii, a făcut o victimă la Mediaş. Un bărbat a rămas fără portofel, după ce s-a trezit luat în braţe de un necunoscut.

Potrivit poliţiştilor de la Investigaţii Criminale, astfel de furturi nu s-au mai petrecut în stradă de multă vreme, fiind însă frecvente în mijloacele de transport în comun, unde din cauza aglomeraţiei, nu dădea prea mult de bănuială victimei, hoţul prefăcându-se că se dezechilibrează.  Metoda folosită de pungaşi mai noi şi pe stradă este simplă. Victima este îmbrăţişată de către hoţ, care reuşeşte, în câteva secunde, bazându-se pe reacţia de surprindere, să-ifure portofelul.

Aşa a păţit duminică  şi un târnăvean, plecat la Mediaş cu treabă. Un necunoscut a dat peste el îmbrăţişându-l.Ioan Moldovan şi-a dat seama imediat că a fost jefuit, când necunoscutul a rupt-o la fugă spre o maşină ccare ăl aştepta şi a dispărut. Bărbatul a anunţat imediat Poliţia şi a transmis datele autoturimului cu care fugise hoţul.

Hoţul le-a fugit poliţiştilor de sub nas

La scurt timp poliţiştii au oprit autoturismul în care se aflau patru bărbaţi. În timp ce aceştia erau legitimaţi, unul dintre ei s-a îndepărtat puţin de maşină pe motiv că nu se simte bine şi profitând de o clipă de neatenţie a poliţiştilor a rupt-o la fugă. Portofelul a fost găsit apoi în şanţul de lângă marginea drumului, aruncat de fugar.

În urma cercetărilor, poliţiştii au descoperit că bărbatul care fugise şi se legitimase înainte cu copia unei Cărţi de Identitate era defapt o altă persoană. Pe numele lui,  Sami Breica, individul de loc din Deva era căutat pentru executarea unei pedepse de 1 an şi trei luni, pentru infracţiuni  la regimul circulaţiei.

Când va fi găsit, infractorul  va trebui să dea socoteală şi pentru comiterea infractiunilor de furt calificat, fals privind identitatea şi uz de fals.

Sfaturi de la poliţişti

Pentru a nu cădea victime ale unor astfel de infractori versaţi, le-am putea spune, feriţi-vă de orice persoane străine care încearcă, sub pretextul unei îmbrăţişări, să vă deposedeze de portofel. Este posibil, de asemenea, ca infractorul să simuleze starea de ebrietate şi să vă îmbrăţişeze întîmplător, în încercarea de a-şi regăsi echilibrul.

Dacă totuşi nu puteţi evita un astfel de gest “prietenesc”, verificaţi-vă imediat buzunarele, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale acelei persoane sau a mijlocului de transport cu care aceasta se deplasează (culoare, marcă, nr. de înmatriculare) şi nu în ultimul rand, sunaţi la numărul unic de urgenţă 112.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. eu am patit`o cu un telefon nokia, a venit un tip de vreo 20 de ani, cica ceao, nu`l mai stii pe prietenul meu petrica, m`o invartit m`o fraierit si am ramas fara telefon 10 secunde. mi`am dat seama imediat si am zis. frate tu mi`ai luat telefonu?am zis involuntar.tipu a zambit, mi`a dat telefonul inapoi.Telefonul era ceva gen jucarie, deci nu lua pe el nici 10 lei, cred ca tocmai de aceea nu a rupt`o la fuga. Am avut noroc.Atentie la cei care intreaba daca aveti sa schimbati nu stiu cat in nu stiu cate, vor doar sa vada unde tineti cascavalul cat timp va uitati daca aveti rotogoale sau bacnetute:D