foto 075

Doar cinci persoane au mers luni dimineaţă să fie siguri că prind făină dată de Primărie, de la Uniunea europeană. Peste 50.000 de persoane din judeţ primesc acest ajutor.

Sibienii au stat probabil în casă din cauza vremii urâte de afară şi nu au mers în număr mare luni de dimineaţă, ca să primească cele 15 kg. de făină ca ajutor de la UE. Pe listele municipalităţii figurează aproximativ 400 de persoane care pot ridica luni făina. Probabil că locul de distribuţie, respectiv parcarea de la Bricomat i-a descumpănit pe beneficiari, distanţa apreciabilă faţă de oraş, fiind un obstacol bine luat în calcul. Sibienii pot ajunge însă acolo cu atobuzele Tursib. Un câine comunitar a fost şi el prezent în prima zi, la distribuirea făinei de la UE.[nggallery id=404]

Cine primeşte făină.

Distribuţia pachetelor de faină se va face către un număr de 12.287 de beneficiari, urmând să fie distribuite peste 180 de tone de făină către persoane care se încadrează în următoarele categorii:

1. Pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se situează sub 400 lei/lună;

2. Şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj

3. Persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate.

4.  Familiile şi persoanele singure cărora le-a fost stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat.

Beneficiarii pot ridica pachetele de făină de la Magazinul Bricomat situat pe Şoseaua Alba Iulia, nr. 112 în baza cărţii de identitate al beneficiarului şi, dacă este cazul, în baza cărţii de identitate al persoanei care se prezintă să ridice pachetele. Fiecare persoană  beneficiară va primi cate 15 kg de făină. „Pentru ca acţiunea să  se desfăşoare în condiţii optime atât pentru persoanele beneficiare cât şi pentru personalul implicat în distribuirea produselor alimentare, rugăm sibienii să respecte graficul stabilit. Dorim să asigurăm beneficiarii că vor intra în posesia acestor ajutoare, cantitatea de făină fiind suficientă pentru toţi beneficiarii. Această acţiune va fi sprijinită şi de Cantina Municipiului Sibiu şi Poliţia Comunitară” a explicat Mirela Gligore, din cadrul Biroului de Presă al Primăriei Sibiu.

Pensionarii primesc primii

Întro primă etapă distribuirea se va face către PENSIONARI. Aceasta va începe de luni 12 octombrie, în zilele lucrătoare, între orele 9 şi 16 după următorul program: luni – literele A şi B, marţi – literele C şi D, miercuri – de la litera E până  la litera I (inclusiv), joi – de la litera J până  la litera M (inclusiv), vineri – de la litera N până la litera P (inclusiv),  luni, 19 octombrie – de la litera R până la litera Ş (inclusiv),  marţi, 20 octombrie – de la litera T până la litera Z (inclusiv). Graficul de distribuire a făinii către celelalte categorii beneficiare (şomerii şi persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate) va fi comunicat ulterior, în funcţie de livrarea cantităţilor prevăzute de către Consiliul Judeţean Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu