razie 2.Reprezentanţii Jandarmeriei Sibiu participă la orele de dirigenţie pentru a acorda cosiliere elevilor din instituţiile de învăţământ sibiene. Prima întâlnire are loc miercuri la Colegiul Naţional Gh. Lazăr Sibiu şi Liceul de Artă.

În urma încheierii unui acord de parteneriat între Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sibiu din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sibiu, în cadrul orelor de dirigenţie jandarmii vor consilia elevii instituţiilor de învăţământ preuniversitar despre efectele consumului de tutun, alcool şi droguri în rândul tinerilor, acţiuni derulate în cadrul proiectului „PENTRU VIAŢĂ”. Proiectul, iniţiat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sibiu, se va derula pe perioada anului şcolar 2009-2010 şi îşi propune prin acest parteneriat să conştientizeze elevii din clasele a IX-X a de la principalele instituţii de învăţământ preuniversitar din municipul Sibiu privind cauzele, efectele, riscurile, precum şi acţiuni şi măsuri de prevenire a consumului acestor substanţe, care pot crea uşor dependenţă, diverse afecţiuni medicale cu urmări dintre cele mai grave în comportament şi dezvoltare psiho-somatică. „Activitatea de prevenire va consta în furnizarea de informatii şi cunostinte necesare elevilor cu privire la problematica consumului de droguri licite si ilicite şi referitoare la legislaţia în materie, informarea despre efectele consumului de droguri şi implicaţiile acestora în viaţa socială şi nu numai” se arată într-un comuni. Publicul ţintă al proiectului îl constituie elevii claselor a IX-X-a de la Grupul Şcolar de Construcţii si Arheologie Sibiu, Colegiul Naţional Gh. Lazăr Sibiu, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Colegiul Tehnic Textil Sibiu, Colegiul Agricol D.P. Barcianu.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. cred ca ptr elevii mei care sunt doar clasa a 7-a,le-ar prinde bine un domn jandarm la ora,macar cel putin o singura data sa stea langa ei sa le explice cate ceva.

  2. „Jandarmii merg la dirigenţie în şcolile şi liceele din Sibiu” – pai daca nu s-au dus la ore cand le era timpul se duc acum, ce sa faci :))

  3. Pe colegii mei profesorii de la Lazar cine le tine DIRIGENTIE ,sa vina la timp la ore , sa nu mai jigneasca elevii s.a.m.d. .

  4. Asa DA! Si sa fie cat mai infioratori si sa prezinte aspectele cele mai terifiante. Cu cat ii sperie mai rau, cu atat sansele reusitei campaniei sunt mai mari. Pumnii stransi.