copiiConsiliul Judeţean a demarat o anchetă şi aşteaptă rezultatele analizelor de laborator de la DSP şi DSV.25 de copii de la Scoala cu clasele I-VIII din localitatea Racoviţa s-au prezentat vineri la medic cu dureri abdominale, după ce au mâncat la şcoală produsele distribuite prin programul “Laptele şi cornul”.

Vicepreşedintele Consilului Judeţean Sibiu, Constantin Şovăială, a declarat luni dimineaţă că situaţia cazurilor celor 25 de copii intoxicaţi, se pare, din laptele şi cornul distribuite în şcoala de la Racoviţa, va fi lămurită cel mai porbabil până marţi dimineaţă. „Aşteptăm analizele de laborator să vedem dacă intoxicaţia este din lapte şi corn, sau de altă natură. În funcţie de ce concluzie se trage, vom continua ancheta. Dacă se dovedeşte că laptele şi cornul sunt de vină, vom trage la răspundere firma care distribuie aceste produse” a spus Şovăială. Laptele şi Cornul este distribuit în judeţul Sibiu două firme din Braşov şi Vâlcea.

Duşi la urgenţe

Vineri,  la doar câteva minute după ce au mâncat cornul şi au băut laptele, copiii cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani au început să se simtă rău şi au mers la mediul din localitate. Acesta a alertat Direcţia de Sănătate Publică şi numărul unic de urgenţă 112, iar 16 dintre copii au fost transportaţi la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Potrivit reprezentanţilor şcolii produsele erau în termenul de valabilitate. Chiar şi aşa reprezentanţii DSP au prelevat probe, urmând să stabilească ce a dus la îmbolnăvirea copiilor. Dacă se stabileşte că firma braşoveană se face vinovată de situaţie, contractul ar putea fi reziliat. Problemele de vineri vine la doar două săptămâni după ce mai mulţi copii de la Scoala generală nr. 13 s-au plâns că au primit cornuri mucegăite.

Ultima oră

Comentariul meu