Proprietarul unei turme de oi din Ludoş a scăpat cu viaţă după ce doi consăteni care veniseră la furat, au tăbărât pe el cu o bâtă şi un furcoi.

Ilie Topârceanu a povestit joi dimineaţa, când s-a externat de la Urgenţa Spitalului judeţean, prin ce trecut cu mai putin de 10 ore în urmă. În vârstî de 51 de ani, ciobanul la stâna lui 300 de oi şi alte 52 ale oamenilot din comună. Era aproape de miezul nopţii când a auzit câinii lătrând. „Lătrau doat căţelele de întors oile, că de astea nu se apropie nimeni. Am ieşit din buşcă să văd ce e şi m-am trezit atunci cu ei în faţă. Unul mi-o dat cu furcoiul în cap şi m-o înţăpat şi în mână, iar celălalt cu bâta mi-o fărâmat coastele. Nu ştiu cum am scăpat” povesteşte ludoşeanul.


Bătut de soţul prietenei fiicei lui

Bărbatul spune că a reuşit să se târască prin mărăcini şi să ajungă acasă, unde a chemat Poliţia şi Salvarea. Ilie Topârceanu susţine că îi cunoaşte pe agresori şi sunt vestiţi în comună pentru fărădelegile pe care le fac. „Unul era Sami, aciuat pe la Ludoş şi celălalt Nicolae Comănici, de loc din Broşteni, dar însurat în comună. Numai cu furatul umblă. Anul trecut l-a mai bătut pe un vecin, mai rău ca pe mine” povesteşte Topârceanu, care aşteaptă ca justiţia să îi facă dreptate şi să scape de consătenii reclacitranţi.

"îl ştiu bine, că e insurat cu cea mai bună prietenă a mea din ludoş. şi pe ea o bate" spune fiica lui ilie topârceanu.

Agresorul este cunoscut şi de fiica ciobanului, Iulia, care locuieşte la Sibiu. Bărbatul nu ştie încă dacă agresorii i-au luat sau nu până la urmă oi din turmă, dar îşi aminteşte că i-au spus să tacă din gură şi să nu spună la nimeni ce s-a întâmplat.

Ultima oră

Comentariul meu