Nati Meir a bătut 300 de kilometri până la Sibiu, să-l cunoască pe regele ţiganilor Florin Cioabă şi să se plângă de tratamentul pe care l-a primit de la supuşii lui din zona Braşovului.

Candidatul la preşedinţie i-a povestit lui Cioabă cum a fost pe punctul de a fi sechestrat de tiganii care l-ar fi invitat la Sinaia, sâmbăta trecută, să discute cu ei.

Potrivit lui Meir, după ce a stat la povesti cu ţiganii şi a fost totul bine, la plecare s-a trezit că i se cer bani. “ Nu pot spune că am fost chiar sechestrat, dar nu am putut pleca fără să scot bani de la bancă ca să le plătesc drumul până acolo şi masa la restaurant. 1800 m-a costat întâlnirea la care eu am fost cel invitat” s-a plâns Meir lui Cioabă.

Regele s-a scuzat în numele confraţilor săi şi a conchis că ţiganii, ca şi românii se gândesc doar la profitul imediat.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Domnule Prefect, Pardida Romilor Pro Europa a luat act de materialele aparute pe publicatia de stiri Ora de Sibiu preluate ulterior si de alte mijloace de informare in masa, potrivit carora in timpul vizitei de la Sibiu, la domnul Florin Cioaba , domnul Nati Meir afirma ca in data de 3.10.2009 a fost invitat in Predeal la discutii de catre reprezentantii romilor din judetul Brasov si ca acestia din urma nu l-au lasat sa plece obligindu-l sa plateasca 1800 Ron masa si benzina pentru masinile romilor. Pardida Romilor Pro Europa Brasov precizeaza urmatoarele:

    • D-nul Cioaba Florin nu are reprezentanti la nivelul judetului Brasov
    • Domnul Nati Meir confirma ca persoanele care la Predeal l-au sechestrat si obligat plateasca suma de 1800 Ron sunt Raducanu Emil angajat in Biroul Jutetean pentru Romi din cadrul Prefecturii judeţului Brasov şi d-nul Costica consilier in primaria Predeal.
    • Cei doi, respectiv Raducanu Emil zis “Cenuşe”, angajatul Prefecturii la Cancelaria Prefectului si Costica consilier la primariei Predeal nu sunt membrii Partidei Romilor Pro Europa si nu reprezinta comunitatile de romi din judet
    • Raducanu Emil angajatul Prefecturii, nu a fost recomandat si nu este sustinut de catre Partida Romilor Pro-Europa PRPE- Braşov
    • D-nul Nati Meir nu a depus plingere la politie facand numai o declaratie de presa urmand ca organele in drept sa se autosesizeze si sa ia masuri impotriva celor doi, Raducanu Emil si Costica. Domnul Nati Meir poate confirma cele intimplate telefonic.
    • Partida Romilor Pro-Europa PRPE – Braşov condamna comportamentul d-nului Raducanu Emil care nu face cinste etniei rromilor, si cerem domnului prefect Gontea Ion sactionarea si revocarea din functie a d-nului Raducanu Emil.

    Data: 9 octombrie 2009.

    Preşedinte PRPE

    Androne Gheorghe