kovesi - candidat - procuror generalPreşedintele României a semnat, vineri, decretul pentru reînvestirea pentru o perioada de trei ani, în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a procurorului sibian Laura Codruţa Koveşi. Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negativ reinvestirii.

Codruţa Kovesi a declarat că reinvestirea este o oportunitate de a continua proiectele începute. “‘Sunt conştientă că rezultatele care au stat la baza deciziei de reînvestire au fost obţinute prin efortul colegilor din Ministerul Public şi le mulţumesc pentru susţinerea pe care am simţit-o în permanenţă. Îmi propun ca, împreună cu Consiliul Superior al Magistraturii, să reuşim identificarea soluţiilor pentru problemele sistemului judiciar”, a spus Laura Codruţa Kovesi, într-un comunicat.
Codruţa Koveşi este prima femeie procuror general, primul procuror general care a primit această funcţie la 33 de ani,  primul procuror general care şi-a încheiat mandatul şi care a fost reinvestit.

Ultima oră

Comentariul meu