foto 007Un autoturism Opel Astra a fost spart în plină zi, în parcarea din faţa hotelului Continental Forum. Totul a făcut parte dintr-un exerciţiu al Poliţiei Sibiu.

Cu ocazia derulării campaniei naţionale de prevenire a criminalităţii –  “Săptămâna de prevenire a criminalităţii”, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu, mai exact poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au organizat miercuri în municipiul Sibiu, o acţiune de simulare a spargerii unui autoturism în scopul verificării modului de reacţie al cetăţenilor în ceea ce privesc faptele antisociale şi a sensibilizării lor cu privire la necesitatea responsabilizării lor civice. Evenimentul a avut loc la ora 11.00, atunci când un hoţ cu o glugă în cap, a spart cu un ciocan un geam lateral al unui autoturism, marca Opel Vectra şi a sustras o geantă lăsată pe scaunul din dreapta, după care a rupt-o la fugă prin parcul Astra. Reacţia cetăţenilor a fost una de nepăsare aproape totală. Nimeni nu s-a „înghesuit” să sune la 112, ca să anunţe poliţia. Acţiuni de acest gen vor mai continua şi în zilele ce urmează.[kaltura-widget wid=”4rxtsyzhrk” width=”400″ height=”365″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Problema care se pune ar trebui sa fie : „Dar oare daca nu era un exercitiu al politiei ? Daca intradevar exista un hot suficient de indraznet sa duca la bun sfarsit un asemenea act… si cineva intervenea si se alegea cu rani fie ele usoare sau grave de pe urma interventiei ?”. Eu unul nu sunt de acord sa stai sa fii nepasator sau sa te faci ca nu vezi un mascat ca fuge de nebun cu o geanta in mana; as minti sa zic ca as fi intervenit direct sa sar sa-l opresc… dar macar un telefon la politie as fi dat, sau macar as fi atras atentia mai multor barbati, doar nu s-ar fi pus cu 3-4 barbati un hot singur nu ?

  2. Pai de ce sa ma bag ?! Cu ce ma apara pe mine POLITIA ROMANA , cand angajatii nu si-au primit drepturile salariale vechi pe care le au si nu au benzina pentru masini .