ajofmAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu organizează vineri, 25 septembrie 2009, „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți” în Sibiu (la Cercul Militar) și Mediaş (la Casa Schuller), începând cu ora 9.00.

Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, este gratuită. În cadrul acţiunilor întreprinse de AJOFM Sibiu în vederea identificării locurilor de muncă vacante au fost trimise invitaţii unui număr de 130 agenţi economici din judeţ. Până la această dată 18 dintre aceştia au confirmat deja participarea la bursă, (10 la Sibiu şi 8 la Mediaș) punând la dispoziţie 109 locuri de muncă vacante. Cele mai multe locuri de muncă sunt pentru persoane fără studii superioare și se adresează meseriilor/calificărilor următoare: confecționer asamblor, agent de asigurare, șofer, lucrător comercial, bucătar, ospătar, strungar, asistent medical și altele, oferta fiind completată de 6 posturi pentru persoane cu studii superioare (manager și inginer mecanic)

La bursa dedicată absolvenților organizată anul trecut şi-au găsit un loc de muncă 107 persoane în diverse meserii, 84 dintre acestea având studii superioare şi 23 persoane fără studii superioare. „Această  măsură activă pentru combaterea şi prevenirea şomajului se adresează în special absolvenţilor de orice formă de învăţământ, dar este deschisă tuturor celor care nu au un loc de muncă și doresc să se angajeze. Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una din instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat sau particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii” se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Ultima oră

Comentariul meu